Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 21-01-2011

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Leidseweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 74-jarige vrouw uit Utrecht reed op haar fiets over de Leidseweg vanuit de richting van de Pijperlaan en in de richting van de Bartoklaan. Een 40-jarige automobilist uit Almere kwam met zijn auto uit de richting van de Ravellaan en wilde richting de Leidseweg. Hierbij had hij de vrouw over het hoofd gezien, waardoor een aanrijding ontstond. De Utrechtse moest voor behandeling naar het Oudenrijnziekenhuis.

Dronken man op het dak

UTRECHT In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij dronken op een dak zat.

Rond 02.35 uur kreeg de politie een melding dat een man op een dak zat ter hoogte van de Nobelstraat. Ter plaatse bleek dat een dronken man acht meter hoog op een dak van een pand aan de Nobelstraat zat. Agenten gingen via de binnenkant van het pand naar boven en spraken de man op het dak aan. De man bleek dronken te zijn en wilde niet naar beneden komen.

Voor zijn eigen veiligheid werd de brandweer opgeroepen om hem van het dak te halen. Nog voordat de brandweer ter plaatse was ging de man aan de wandel en verdween via een aantal daken van de Lange Jufferstraat uit het zicht van de agenten. Plotseling zagen agenten de man uit een poort komen en via het Lucasbolwerk weglopen. De achtervolging werd ingezet en uiteindelijk kon de 20-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuige(n)

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van acht auto-inbraken in de omgeving van de Mereveldseweg.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak in de omgeving van een horecagelegenheid aan de Mereveldseweg. Ter plaatse bleek dat bij acht autos was ingebroken. De politie is op zoek naar getuige(n) die iets gezien hebben van de inbraken. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Agent bijna aangereden

UTRECHT Donderdag werd tijdens een controle op de Wijde Begijnestraat een agent op zijn fiets bijna aangereden door een automobilist. De politie zoekt de verdachte.

Agenten controleerden omstreeks 19.10 uur een auto op de Wijde Begijnestraat. Tijdens de controle kwam plotseling een ander bestuurder met hoge snelheid de hoek omrijden in de richting van de Breedstraat. Vanwege het roekeloos rijgedrag gaf één van de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder ging vol in de remmen en reed hard achteruit. Hierbij reed hij bijna tegen de agent op zijn fiets aan.

De agent kon de auto nog net op tijd ontwijken. Hierna reed de verdachte weg in de richting van de Merelstraat. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder op de Nieuwe Keizersgracht ook nog een aanrijding had veroorzaakt. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.