KNHS

Cornelissen heeft geen tegenstand op Jumping Amsterdam 21 januari 2011
Adelinde Cornelissen - Parzival

AMSTERDAM (KNHS) - Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en haar van Jazz afstammende Jerich Parzival ondervonden in het geheel geen tegenstand van betekenis in de Reem Acra FI World Cup Grand Prix, het voorspel van de Kür op muziek, die morgen in de Amsterdamse RAI wordt verreden. "Parzival loopt heel simpel de ring binnen, als hij ontspannen is ben ik dat ook en dan ziet alles wat we de jury voor moeten schotelen er als vanzelfsprekend uit", aldus Cornelissen, die met een voorsprong van bijna 5% ruimschoots de wedstrijd wist te winnen.

Het mocht er dan naar het gevoel van Adelinde Cornelissen allemaal zeer vanzelfsprekend uit hebben gezien, dat neemt niet weg dat er toch een aantal malen kleine foutjes werden gemaakt. Die hobbeltjes zorgde er in een paar gevallen voor dat de score net geen acht werd, maar op een zeven bleef steken. Adelinde daarover: "Ik kan steeds meer vragen van Parzival en doe dat ook, en dan blijkt soms dat wat mijn paard als vanzelf in de training aanbiedt nog niet in de wedstrijdring getoond kan worden. Daar werken we hard aan en ik merk nu dat er nog heel veel progressie te boeken valt. Toen ik voor het eerst een score haalde van 70% dacht ik het eindstation bereikt te hebben. Nu scoren we dik 77% en merk ik dat we nog heel veel progressie kunnen boeken".

De Zweed Patrick Kittel eindigde met de in Nederlands bezit zijnde KWPN goedgekeurde hengst Watermill Scandic HBC op de tweede plaats. "Toen ik het deelnemersveld had gezien dacht ik dat een zesde plek het maximaal haalbare was en nu ben ik tweede. Ik ben zeer tevreden!", aldus de Zweed, die de Duitse Isabell Werth met Warum Nicht FRH achter zich wist te houden. Werth: "Ik ben derde en niet ontevreden. We reden een hele goede wedstrijd, alleen reageerde mijn paard ineens niet meer op de hulpen die hem ik gaf toen we de changementen om de pas en om de twee moesten laten zien. Of misschien kon ik de juiste knopjes niet vinden. Een verrassende ervaring, die ik nog nooit eerder in mijn leven als dressuuramazone heb ervaren. Ik ga eens rustig nadenken hoe we dit moeten oplossen", aldus een lachende Werth.

Sander Marijnissen (Wijdewormer) was met Moedwill na Cornelissen op een zevende plek de tweede Nederlander in de uitslag, met een score van exact 70%. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) werd achtste met een evenwichtige proef die hij met de KWPN goedgekeurde hengst IPS Tango toonde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.jumpingamsterdam.nl

Uitslag FEI dressuur Grand Prix:


1) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Parzival (Jazz x Ulft) - 77.170%

2) Patrick Kittel (Zwe) - Watermill Scandic HBC (Solos Carex x Amiral)
- 72.361%

3) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 72.127% 7) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwill (Goodwill x Beaujolais)
- 70.000%
8) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - IPS Tango (Jazz x Contango) - 69.489%
11) Christa Laarakkers (Winschoten) - Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios) - 68.000%
13) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Phoebe DVB - 66.787%

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net