De Alliantie


Nominatie Alliantie campagne www.hetkanweer.nl

De Alliantie wooncampagne www.hetkanweer.nl kreeg een finale nominatie voor de Nederlandse Citymarketing Innovatie Award 2011.

De campagne richtte zich er voornamelijk op, het kopen van een huis in Amersfoort makkelijker te maken. Met de website heeft de Alliantie stimuleringsmaatregelen gebundeld en op een overzichtelijke manier aangeboden aan de consument. Ook zijn de maatregelen gekoppeld aan het beschikbare woningaanbod in Amersfoort. Met de website probeert de Alliantie meer vertrouwen te geven. Dat leidt er toe dat er meer woningen worden verkocht. Hiermee blijft de woningmarkt meer in beweging.

Maandag 17 januari 2011 is de website www.hetkanweer.nl in vernieuwde vorm gelanceerd. Het Alliantie concept is aangepast tot een gezamenlijk taskforce woningbouw Amersfoort 'Te koop: het kan weer!'. De vernieuwde website is een initiatief van Gemeente Amersfoort, de Alliantie, Rabobank Amersfoort en omstreken, Heilijgers Projectontwikkeling, Bouwfonds Ontwikkeling, Heijmans Vastgoed, AM Wonen, Dura Vermeer Hengelo en Portaal Eemland. Gezamenlijk hebben zij een pakket Amersfoortse stimuleringsmaatregelen samengesteld om de koop van een (nieuwbouw)woning in Amersfoort aantrekkelijk te maken. Bedrijven die zich willen aansluiten bij dit initiatief zijn van harte welkom.