FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Bolbloemen op pot

FLORAHOLLAND 20 januari 2011) - Op 11 januari kwam de FPC bij elkaar op vestiging Naaldwijk. De vergadering stond in het teken van kwaliteit.

De samenstelling van de FPC is veranderd. J. Zwaan heeft zijn bedrijfsvoering beëindigd. Sinds 1 januari 2011 is J. Zwaan werkzaam bij FloraHolland.
M. Warmerdam en P. van Paassen zijn nieuw toegetreden tot de FPC.

In aanwezigheid van N. Jansen i.d. Wal, C. Luling en W. Oudijk zijn de kwaliteitszaken besproken. N. Jansen i.d. Wal geeft aan dat de wereld aan het veranderen is. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteitsbeoordelingen. Met de FPC zijn de huidige regels besproken. Het advies is om de regels te vereenvoudigen zodat ze voor iedereen makkelijk te handhaven zijn.
90% van de aanvoer wordt als A1 aangeboden. Het voorstel is om in de toekomst de extra kwaliteit aan te bieden als FloraHolland Quality. Deze mogelijkheid wordt de komende tijd verder uitgewerkt.

Woensdag 19 januari brengen enkele leden van de FPC Bolbloemen op pot een bezoek aan Duitsland. J. Naber was tijdens de vergadering aanwezig om ter voorbereiding van het marktbezoek de marktgegevens van Duitsland toe te lichten.

Na de vergadering heeft de FPC een bezoek gebracht aan de aanvoer. Over het algemeen zag de aanvoer er goed uit.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op woensdag 15 maart op vestiging Aalsmeer. Dan wordt wederom een bezoek gebracht aan de aanvoer.