Gemeente Barneveld


College B&W bezoekt bouwplaats De Meerwaarde

werkbezoek college

Het college van B&W van Barneveld heeft afgelopen dinsdag een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats van de nieuwe VMBO-school De Meerwaarde aan de Rietberglaan. Tijdens het bezoek heeft de directie van de school een rondleiding gegeven over de bouwplaats en een toelichting gegeven op het nieuwe schoolconcept en op de manier waarop dat concept op de verschillende verdiepingen van het schoolgebouw is terug te vinden.

Op de begane grond zijn bijvoorbeeld de operationele, publieksgerichte functies gepland. Daarnaast werd het college gewezen op de installaties voor een gezond klimaat en de duurzame energietoepassingen, die in het gebouw zijn verwerkt.

Het college van B&W was onder de indruk van de omvang van de school, de kwaliteit van het gebouw en de vorderingen van het bouwproces. Naast het hoofdgebouw van De Meerwaarde is inmiddels gestart met de realisering van het sportgebouw. Omdat voor dit schoolgebouw de fundering is gelegd, was goed te zien hoe groot het sportgebouw uiteindelijk zal worden.

Het schoolgebouw wordt na de zomervakantie van 2011 in gebruik genomen. De officiële opening vindt op een later moment plaats.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl