Gemeente Maassluis

Onderzoek naar mogelijkheden Regionale Sociale Dienst

ondertekening_.jpg

Op 18 januari 2011 ondertekenden wethouders Menno Siljee, Cees Oosterom en Pieter Kromdijk van de drie Waterweggemeenten een intentieovereenkomst in het stadhuis van de gemeente Maassluis. De colleges van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben besloten om een onderzoek te starten naar de mogelijkheid om te komen tot een Regionale Sociale Dienst per 1 januari 2014. In de coalitieakkoorden van de drie afzonderlijke gemeenten is de wens om meer samen te werken uitgesproken. Het starten van een onderzoek is de volgende stap naar verdere samenwerking.

Uit het onderzoek moet naar voren komen of een intensieve samenwerking tussen de drie Nieuwe Waterweg gemeenten op het terrein van Werk & Inkomen kan leiden tot een regionale sociale dienst, waarbij de dienstverlening aan de burger gelijk blijft of verbetert.

Bij een bundeling van de drie afdelingen Werk & Inkomen (Sociale Diensten) wordt de samengestelde dienst in omvang de zesde van Nederland. Daarnaast zet het rijk in op eenduidig regionaal arbeidsmarktbeleid vanuit een beperkt aantal regionale werkpleinen. Door de vorming van een regionale sociale dienst kan de regio Nieuwe Waterweg Noord een betekenisvolle gesprekspartner worden bij de vormgeving van landelijk beleid en regelgeving en grootregionale ontwikkelingen.

Het onderzoek wordt in de eerste maanden van 2011 uitgevoerd. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek zullen de gemeenten besluiten of zij daadwerkelijk als een Regionale Sociale Dienst verder willen.