Gemeente Duiven


Verloop project 'Gronden voor Natuur'


----------
Met het project 'Gronden voor Natuur' worden diverse ex-pachtgronden en een aantal percelen bij de Betuwelijn ingericht met natuur. De gemeente Duiven wil de burgers graag betrekken bij de inrichting en ook bij het beheer van de natuurterreinen. De kernboodschap is: Vanuit een gezamenlijke visie, op de aangegeven gronden, samen de gewenste natuur realiseren en beheren.

Verloop
Na de aftrap van het project is een werkgroep en een klankbordgroep samengesteld. De werkgroep heeft een visie en inrichtingsvoorstellen opgesteld. De klankbordgroep heeft hier vervolgens op gereageerd. De inrichtingsvoorstellen hebben vorig jaar februari ter inzage gelegen. Hierop zijn geen noemenswaardige reacties binnen gekomen die geleid hebben tot aanpassing van de voorstellen. Hierna is de werkgroep gestart met de verdere uitwerking en detaillering. Hierbij zijn zij ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Zij hebben de plannen verder uitvoeringstechnisch uitgewerkt.

Vervolg
Momenteel wordt bekeken hoe de plannen kunnen worden uitgevoerd in relatie tot financiële middelen, beheer en planning. Hierover neemt het college uiteindelijk een besluit. Verwacht wordt dat dit in het eerste kwartaal van 2011 kan plaatsvinden. Net zoals vorig jaar is de Boomplantdag (23 maart) op het terrein aan de Laarstraat in Duiven. Het thema dit jaar is: 'Bomen smaken naar meer' en daarom worden fruitbomen geplant. Iedereen die geïnteresseerd is kan deze ochtend komen kijken.

Meer informatie
Als u meer informatie wilt over dit project kunt u contact opnemen met de heer H.L.W. Aalders, beleidsmedewerker Groen bij afdeling Openbare werken. U kunt hem telefonisch bereiken op (0316) 27 93 47 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 27 93 47 end_of_the_skype_highlighting of via e-mail h.aalders@duiven.nl