Hogeschool Windesheim
Persbericht, 7 januari 2011
Als je geluk hebt, word je rijk oud, zodat je bij gezondheidsproblemen
niet afhankelijk bent van liefdadigheid maar zelf je zorg kunt inkopen.
Dinsdag 18 januari gaan tafelgasten en publiek, in Peper & Zout, met
elkaar in gesprek over de toekomst van ouderen in verzorgingshuizen en
de kwaliteit van en de ontwikkelingen in de ouderenzorg.
De kwaliteit van de zorg lijkt steeds verder achteruit te hollen. Hoe
zorgen we ervoor dat je als oudere in een verzorgingshuis waardig oud
kunt worden, ook als je niet rijk bent? Hoe kan de verzorging van
ouderen, door en voor de verzorgende, beter geregeld worden? Hoe kan de
omgeving bijdragen aan een kwalitatief betere ouderenzorg? Peper & Zout
vindt plaats in het restaurantgedeelte van Regardz Event Center Nieuwe
Buitensociëteit en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.30 uur.
Aanmelden kan via www.vuconnected.nl.
Tafelgasten
Aan de discussietafel zitten diverse (ervarings)deskundigen op het
gebied van de ouderenzorg: Carolien Smits, Windesheimlector Innoveren
in de Ouderenzorg; Wim Rave, Driezorg directeur-bestuurder; Margo
Brands, ANBO-adviseur; Gerda van Brummelen, V&VN-adviseur en Hans Peter
Benschop, trendwatcher van Trendbureau Overijssel.
Over Peper & Zout smaakmakende gesprekken
Uiteenlopende themaâs, pittige vragen, levendige gesprekken, livemuziek
en een frisse ambiance kenmerken Peper & Zout: het praatprogramma met
diepgang in een luchtige setting. Peper & Zout is een gezamenlijk
initiatief van de Stentor, de lectoren van Windesheim en VUconnected.