VerkeersInformatieDienst



Spitsstrook Everdingen - Lunetten in testfase

17 januari 2011, 06:46
Rijkswaterstaat test momenteel de spitsstrook op de A27 tussen Everdingen en Lunetten, die sinds juni 2010 is aangelegd in het kader van de Spoedaanpak Wegen. In deze fase test Rijkswaterstaat onder andere de informatieborden boven en langs de weg en de camera's en filedetectie op de spitsstrook.

Als onderdeel van de testen gaat de spitsstrook vanaf maandag 17 januari aanstaande incidenteel open voor het verkeer. Na afronding van de testfase gaat de spitsstrook direct open voor het verkeer. De testen worden zoveel mogelijk uitgevoerd in rustige periodes 's avonds en 's nachts, zodat er zo min mogelijk hinder voor de weggebruiker is. Borden langs de weg geven aan dat de spitsstrook wordt getest.

Weggebruikers kunnen aan een rood kruis boven de weg zien dat de spitsstrook dicht is. Bij openstelling voor het verkeer zien weggebruikers een groene pijl. Zodra de testfase succesvol is afgerond gaat de spitsstrook direct open voor het verkeer.

Een spitsstrook is een vluchtstrook die in drukke tijden wordt ingezet als tijdelijke extra rijstrook. De spitsstrook tussen Everdingen en Lunetten gaat open bij meer dan 3000 voertuigen per uur; dat is vooral tijdens de spits. Naast minder files voor de weggebruikers vergroot de spitsstrook ook de bereikbaarheid van de regio Utrecht.