RTL Group

Law & Order: Los Angeles

Na een groot aantal spannende seizoenen van Law & Order, start maandag 17 januari bij RTL 4 de zesde spin-off van de succesvolle misdaadserie: Law & Order: Los Angeles. De ijzersterke serie van producer Dick Wolf volgt de spannende avonturen van de detectives Rex Winters (Skeet Ulrich) en Tomas TJ Jaruszalski (Corey Sroll), die werkzaam zijn bij het Los Angeles Police Department (LAPD).

Winters is een ex-marinier met een duidelijke kijk op de wereld en is zeer koppig. TJ heeft de kneepjes van het vak met de paplepel ingegoten gekregen en kent de onderwereld hierdoor zeer goed. Samen zetten zij alles op alles om de gruwelijke misdaden van de stad op te lossen. De gedreven en uiterst zorgvuldige Arleen Gonzales (Rachel Ticotin) houdt toezicht op de rechercheurs.

Het team van bevlogen advocaten bestaat onder andere uit Evelyn Price (Regina Hall), Lauren Stanton (Megan Boone), Jonah Joe Dekker (Terrence Howard), Ricardo Morales (Alfred Molina), Jerry Hardin (Peter Coyote). Ze houden zich bezig met de juridische aspecten van de misdaden, welke grotendeels geïnspireerd zijn door waargebeurde verhalen.

In de eerste aflevering hebben de bewoners van Hollywood het zwaar te voortduren met een groep jeugdige inbrekers. Zij hebben het gemunt op de dure woningen van beroemde mensen. Detectives Winters en Jaruszalski richten zich op de zaak en vermoeden dat een jonge actrice bij de inbraken betrokken is. Wanneer de verdachte slachtoffer wordt en iemand wordt vermoord, lijkt de zaak ingewikkelder dan gedacht.

Uitzending: RTL 4, vanaf maandag 17 januari, tussen 21.25 en 22.25 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Tamara de Kruijff, via tel: 035 - 6718938 of email tamara.de.kruijff@rtl.nl