Politie Gelderland-Zuid

Verder onderzoek autobranden

Wijchen, 17-01-2011 o De Districtsrecherche van Tweestromenland gaat onverminderd door met het onderzoek naar de autobranden in Wijchen. Een 22-jarige verdachte die vorige week werd aangehouden voor brandstichting, is vrijdag weer in vrijheid gesteld. De man uit Wijchen blijft wel verdachte in het politieonderzoek.

De afgelopen tijd werden in Wijchen-Zuid diverse autos door brand beschadigd. Van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari brandde een auto uit in de 15e straat Hoogmeer. Vorig jaar werden meer autos getroffen. Op Oudejaarsdag, in de nacht van 30 op 31 december, waren dat er drie waarvan twee in de wijk Abersland en één in de Hoogmeer 12e straat. Op woensdag 17 november zijn in totaal 9 autos in brand gestoken. De politie hield dinsdag 11 januari een 22-jarige verdachte aan. Rechercheurs hebben hem uitvoerig verhoord. In de loop van vrijdagmiddag werd de Wijchenaar weliswaar in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Politieteam Wijchen en de recherche zijn nog altijd volop met het onderzoek naar de brandstichtingen bezig. Er is nauw contact met de gemeente Wijchen, zo vindt er bijvoorbeeld afstemming plaats met de toezichthouders. Ook zijn er door de gemeente onlangs diverse cameras geplaatst verspreid in Wijchen-Zuid in het kader van toezicht en handhaving, tevens vanuit preventief oogpunt. De politie heeft overigens nog steeds het toezicht in de getroffen wijken geïntensiveerd en de wijkagent heeft regelmatig contacten met bewoners.

Herhaalde getuigenoproep

De technische recherche draagt aan het politieonderzoek bij door het sporenonderzoek. Dit onderzoek loopt op dit moment nog steeds. Inmiddels heeft de recherche met enkele getuigen gesproken. Toch doet de politie nog steeds een dringend beroep op andere getuigen, of mensen die anderszins meer informatie hebben over één of meer van de brandstichtingen in Wijchen-Zuid, om zich te melden. Dit kan via telefoon 0900-8844, of desgewenst anoniem op 0800-7000.

De man uit de wijk Elsland wordt als mogelijke getuige, in het belang van het verdere onderzoek, ook nog steeds verzocht om contact op te nemen.
(08)

Laatst gewijzigd 17-01-2011 17:21 | © Regio Gelderland-Zuid |