Gemeente Maassluis

Eerste auto gemeente Maassluis in nieuw 'jasje'
Vanaf september 2010 voert de gemeente Maassluis een nieuw

logo en een nieuwe huisstijl in. Nu rijdt in Maassluis ook de eerste nieuwe witte gemeentewagen rond met daarop de stijl van `blokken' en `golven' in de kleuren blauw en groen. Dit is in lijn met de keuze voor geleidelijke invoering om zo efficiënt en goedkoop mogelijk te zijn.

Deze gemeentewagen in de nieuwe huisstijl is onlangs onthuld door burgemeester Karssen en officieel door Stadsbeheer in gebruik genomen. Burgemeester Karssen: "Enige tijd geleden is deze wagen voor onze buitendienst al besteld, tot voor kort reed deze nog onbedrukt rond. In onze nieuwe huisstijl staat dat de ondergrond van de auto's wit is in plaats van geel, waardoor de voertuigen niet meer gespoten hoeven te worden. Dit bespaart ons geld. Nu prijken daarop ook onze herkenningstekens en onze naam. Want het nieuwe logo bevat zowel de woorden `gemeente Maassluis' als de `blokken en golven' die vooral verwijzen naar de rijke historie en het maritieme verleden van onze mooie stad. Dit betekent overigens niet dat alle voertuigen van de gemeente direct zo'n `nieuw jasje' krijgen. Nee, die kosten voor aanpassing vinden we niet nodig. En dat daardoor verschillende auto's van ons in de stad rondrijden, dat nemen we voor lief."

Op de nieuwe auto van de gemeente is ook het logo `Schoon, Heel en Veilig' te zien, met de tekst `Samen houden we Maassluis schoon'. De gemeente blijft ook in de toekomst staan achter het principe dat we elkaar nodig hebben om Maassluis schoon, heel en veilig te houden. Inwoners die in de buurt iets zien dat beter kan, kunnen dit melden bij het Meldpunt Schoon, Heel en Veilig via www.maassluis.nl of telefoonnummer 14 010.

De geleidelijke invoering van de nieuwe huisstijl van de gemeente is bewust gekozen. Er geen geld om alles in één keer te vervangen. Alleen nieuwe middelen krijgen het nieuwe logo. Er is bijvoorbeeld pas gestart met nieuw briefpapier en enveloppen, nadat de oude voorraad op was. De enige uitzondering hierop was de vervanging van enkele borden op panden of langs de weg. Die raken niet `op,' maar het is wel vreemd als je het oude logo blijft zien op de gevel van stadhuis of buitendiensten.