Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 17-01-2011

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Een jongen raakte op zondagmorgen gewond. Hij viel met zijn fiets, door een aanrijding.

Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding met letsel op de Zangvogelweg ter hoogte van de Van Randwijcklaan. Een 70-jarige man uit Amersfoort reed in een personenauto over de Van Randwijcklaan in de richting van de Zangvogelweg. Een 12-jarige jongen uit Amersfoort kwam op zijn fiets uit de richting van de Zangvogelweg en reed, tegen de rijrichting in, over de rotonde. Daarbij werd hij aangereden door de automobilist en viel. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd en been, door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Beroving

AMERSFOORT Op zondagavond werden vijf jongens aangehouden voor het beroven van een pizzakoerier.

Rond 19.55 uur kreeg de politie melding van een beroving van een pizzakoerier op de Meridiaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de 16-jarige koerier uit Amersfoort door vijf jongens van zijn pizzas was beroofd. Met behulp van het opgegeven signalement kon een 16-jarige jongen uit Amersfoort worden aangehouden op de Keerkring. Op het Meerkoetpad stonden nog vier jongens, in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar uit Amersfoort. Ook zij voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. Alle jongens zijn in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen; brandstichting Resedastraat

AMERSFOORT Op zondag 16 januari is rond 00.35 uur brand gesticht bij een woning aan de Resedastraat. Bij dezelfde woning werd in de nacht van maandag op dinsdag 11 januari eveneens brand gesticht. Alerte omwonenden blusten met een emmer water snel het brandje aan de buitenkant van de woning.

Na de melding gingen diverse eenheden van de politie zoeken in de omgeving, maar troffen geen verdachte personen aan. De politie heeft inmiddels een sporen- en buurtonderzoek gehouden.

De politie roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de recherche Amersfoort via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.