Rochdale


15 januari 2011
Rochdalemedewerkers stappen naar Het Parool

Volgens Het Parool hebben enkele medewerkers van Rochdale de krant benaderd en aangegeven dat zij zich ernstige zorgen maken over de financiële positie van Rochdale. Zaterdag 15 januari is hierover een artikel in Het Parool verschenen.

Rochdale spant zich juist in om open te communiceren met haar medewerkers. Wij zijn dan ook teleurgesteld, dat enkele medewerkers deze stap hebben gezet en op deze manier de naam van Rochdale in diskrediet proberen te brengen. Temeer omdat het merendeel van onze medewerkers zich tot het uiterste inzet en met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Dit blijkt alleen al uit de vele reacties die wij intern hebben gekregen naar aanleiding van de berichtgeving in Het Parool.
Er wordt bezuinigd op het onderhoud: Naast maatregelen in projecten, hebben we ook moeten bezuinigen op een deel van het extra onderhoudsprogramma in 2010. Ook dit was een van de maatregelen die in de begroting 2010 was voorzien ingeval de verkopen zouden tegenvallen. Echter in de volgende jaren is weer een extra budget aan de onderhoudsbegroting toegevoegd. Feit is wel dat we én vanwege onverstandige beslissingen uit een verder verleden waarbij grote ontwikkelposities en grondposities zijn ingenomen én door de inzakkende woningmarkt, forse financiële schade hebben opgelopen. Het is geen leuk bericht, maar dat hebben we wel zowel binnen als buiten de organisatie openlijk aan iedereen verteld. Onder meer in een paginagroot interview in Het Parool van 20 november 2010 samen met collega's. Het betekent ook dat we zeker drie jaar nodig hebben om weer in een normale situatie te komen, ook dat hebben we verteld.

Verkoop van onze woningen in Purmerend : Om ervoor te zorgen dat we ons onderhoud op peil kunnen brengen én ook weer die projecten kunnen doen waar we als corporatie juist voor zijn, hebben we besloten serieus te kijken naar de verkoop van ons woningbezit in Purmerend. Daar is niets geheimzinnigs aan: we hebben dat intern besproken en ons voornemen ook onlangs in een persbericht bekend gemaakt dat wij daarover in gesprek zijn met collega corporatie Inter Maris.

Kortom: Rochdale vaart een heldere en duidelijke koers en wil samen met haar medewerkers bouwen aan een financieel gezonde organisatie. De herstructuring van de wijken waar wij actief zijn en de vernieuwing van het bezit gaat gewoon door, alleen mogelijk wel in een wat lager tempo. Voorbeelden hiervan zijn het project Bezaanjachtplein in de Banne in Amsterdam Noord en de nieuwbouw van een opvangvoorziening voor verslaafden Flierbosdreef in Amsterdam Zuid Oost.