KRO

KRO's In de Schaduw van het Nieuws: Dodelijk ziek 'Ik ben er nog'

Uitzenddatum: 15/01/2011

In KRO´s In de Schaduw van het Nieuws aankomende zaterdag (21.10 uur, Ned.2): Hoe ga je om met iemand die ernstig ziek is? Eén op de vier mensen uit de omgeving van een dodelijke ziekte haakt af, zo blijkt volgens SIRE uit onderzoek. Sinds een paar weken is daarom op radio en tv een campagne te horen die mensen oproept een dodelijk zieke niet in de steek te laten. Heeft de moderne, jachtige mens te weinig aandacht voor de hulpvragende medemens? Is het angst voor de dood die ons parten speelt? Of is elk persoon die moeilijke tijden doormaakt te veel voor ons? Een gesprek over dood, liefde, wijsheid en overmacht.

Herkenbaar? Praat mee via het forum, Twitter, Hyves of Facebook. Of kom naar de live opnames in Het Werktheater Amsterdam. Kijk op www.kro.nl/indeschaduwvanhetnieuws

In de Schaduw van het Nieuws is een actueel gespreksprogramma over brandende kwesties die mensen raken. Welke schrijnende persoonlijke verhalen gaan schuil achter grote nieuwsfeiten? En voor welke onmogelijke keuzes komen mensen te staan? Dit seizoen wordt het programma live uitgezonden vanuit het Werktheater in Amsterdam. De presentatie is in handen van Arie Boomsma.

KRO's In de Schaduw van het Nieuws, zaterdag 15 januari om 21.10 uur op Nederland 2.
Live vanuit Het Werktheater Amsterdam.

Programma

KRO's In de Schaduw van het Nieuws

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: