KNHS

Zeven KNHS-ledenraadsleden onderscheiden met gouden speld 13 januari 2011

ERMELO (KNHS) - Na de rondvraag, traditioneel het laatste agendapunt op een KNHS-ledenraadsvergadering, stond het afscheid op de agenda van zeven leden. Deze zeven ledenraadsleden hebben op Ben Vreeburg (Sint Maarten) na (acht jaar) allen de maximale termijn van negen jaar gediend in dit hoogste orgaan van de KNHS. Na een dankwoord in algemene zin, waarin werd benadrukt dat ieder voor zich een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de KNHS, kregen zes ledenraadsleden de gouden KNHS-speld. Douwe Ypma (Burgum) had reeds in november 2010 deze onderscheiding ontvangen.

Martien van den Heuvel roemde Marius Breukink (Hall) als iemand die niet alleen een veelzijdig paardenman is, maar ook in zijn regio Gelderland grote verdiensten heeft behaald. Hiervoor werd Breukink reeds onderscheiden met de zilveren speld van de KNHS en tijdens de Hippiade 2010 kreeg hij bovendien een Koninklijke Onderscheiding voor zijn tomeloze inzet op vele terreinen binnen de hippische wereld. Theo van der Meer (Rockanje), reeds onderscheiden door één van de fusiepartners van de NHS met de gouden speld van de NBVR, zat negen jaar namens de regio Zuid-Holland in de Ledenraad en onderscheidde zich daarin door steeds met een kritische blik opbouwend te willen zijn, waarin hij telkenmale het lid centraal stelde.

Gert Jan van Muylwijk (Blaricum), die namens de regio Utrecht negen jaar in de Ledenraad heeft gezeten, is reeds in het bezit van de gouden speld, die hem door de NBVR werd toegekend. Nu kreeg Van Muylwijk de gouden KNHS-speld, omdat hij naast een zeer betrokken bestuurder zich ook in twee KNHS-commissies zeer verdienstelijk heeft weten te maken. Dit zijn de Financiële Commissie van de Ledenraad en de Commissie Herziening Organisatiestructuur.

Marinus Vos (Wierden) was reeds drager van de hoogste onderscheiding die de KNFvLRenPC, ook één van de fusiepartners van de NHS, kende en wel het Federatie-ereteken met Kroon. Vos maakte namens de Belangenvereniging Springen deel uit van de Ledenraad en heeft vele verdiensten voor de hippische sport. Bovendien kent Vos internationale vermaardheid als parcoursbouwer.

Ben Vreeburg (Sint Maarten) heeft acht jaar lang binnen de Ledenraad steeds op constructieve aandacht gevraagd voor de tuigpaardensport die hij representeerde.

De recreatieruiters hadden in Bert Veld ('s-Heerenberg) een zeer gemotiveerde afgevaardigde in de Ledenraad. Veld brak talloze lansen voor de recreatiesporters, niet alleen binnen de Ledenraad, maar ook in het veld, waarin hij er bij gemeentelijke overheden zorg voor droeg dat zij in hun plannen terdege rekening hielden met de hippische recreant.

Douwe Ypma (Burgum), al drager van de zilveren speld van de KNHS, heeft ook de gouden speld reeds ontvangen, omdat Ypma als voorzitter van de regio Friesland zeer onderscheidend heeft geopereerd.

De onderscheidingen werden opgespeld door Martien van den Heuvel, die aan het einde van de vergadering terugtrad als voorzitter van de KNHS.