KNHS

Maria Henneman herkozen in bestuur KNHS
14 januari 2011
Angela Krooswijk en Maria Henneman

ERMELO (KNHS) Maria Henneman is tijdens de ledenraadsvergadering, die op 13 januari 2011 te Ermelo werd gehouden, unaniem herkozen als bestuurslid. Zij begint als portefeuillehouder communicatie aan de statutair geregelde derde en laatste termijn van drie jaar.

Deze ledenraadsvergadering, die vooral in het teken van de voorzitterswisseling Van den Heuvel - Ploegmakers stond, werkte in twee uur tijd een flink aantal agendapunten af. Scheidend voorzitter Van den Heuvel meldde, dat binnen de Ledenraad maar liefst zestien ledenraadsleden hun zetel afstaan aan een opvolger, gevolg van het feit dat diverse ledenraadsleden de maximale zittingstermijn hadden bereikt en de gehouden verkiezing van recreatiesportvertegenwoordigers.

Algemeen directeur John Bierling meldde positieve ontwikkelingen rond de digitale verwerking van bestuurlijke en wedstrijdgegevens en presenteerde het Vragenspel Paard en Leren, dat is gemaakt voor basisschoolleerlingen in de groepen 6, 7 en 8 en de jeugd van die leeftijd binnen verenigingen en FNRS-manegebedrijven.

Vervolgens ging de Ledenraad akkoord met het nieuwe Algemeen Wedstrijdreglement en kleinere wijzigingen in acht andere reglementen. Verder gaf ze groen licht voor een aantal organisatorische wijzigingen, die in mei 2011 in de vorm van een statutenwijziging aan de Ledenraad ter goedkeuring zullen worden voorgelegd. Enkele andere agendapunten werden bij hamerslag afgewerkt.

foto: digishots