Horecava 2011 ongekend succes
14-1-2011 Horecaondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust in.
Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de
bezoekers groter is dan in de afgelopen twee jaar. In totaal bezochten
51.220 professionals de beurs die van 10 tot en met 13 januari in
Amsterdam RAI plaatsvond. Dat is vergelijkbaar met 2010 en een derde
meer dan in 2009. Daarmee is het verschil tussen de oneven en even
editie, ook wel grote en kleine Horecava genoemd, geheel verdwenen. Het
beslissingsniveau blijft hoog, wederom is 80% van de bezoekers
beslissingsbevoegd en een derde van alle bezoekers is directeur of
eigenaar. Daarmee is Horecava 2011 zeer succesvol afgesloten.
Pagina-inhoud
Kleine Horecava bestaat niet meer
Exposanten zijn zeer positief over het resultaat van deze Horecava. Met
een vergelijkbaar aantal vakbezoekers in 2010 (nu + 1,5 %) en 540
exposanten heeft de oneven Horecava het succes van de even Horecava's
behaald. In de afgelopen 15 jaar verschilde de oneven en even Horecava
in bezoekers- en exposantenaantallen, waardoor de termen kleine en
grote Horecava ontstonden. Met dit resultaat zijn deze termen van de
kaart geveegd.
De positieve sfeer op de beursvloer wordt onderbouwd met het
Horecava-onderzoek begin januari onder horecaondernemers. Dat laat zien
dat horecaondernemers 2011 vol vertrouwen tegemoet zien. Tweederde
verwacht beter te presteren dan de concurrentie. 95% heeft vertrouwen
in het eigen bedrijfsresultaat, 60% zelfs véél.
Volop social media op Horecava
Social media was de rode draad op de Horecava waar bijeenkomsten over
dit onderwerp veel aandacht trokken. Het HotelloTOP Year Event had vele
bezoekers, het congres van Koninklijke Horeca Nederland kende 600
inschrijvingen en ook de Horecavabezoekers twitterden enthousiast mee.
Op dinsdag was Horecava het op één na meest getwitterde topic in
Nederland en ook op Hyves en Facebook deelden bezoekers hun mening en
ervaringen over Horecava.
Van Gouden Koksmuts tot Meest Gastvrije Receptionist
Horecava stond bol van de wedstrijden zoals het Nationaal Kampioenschap
Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het
bekende Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Lars
van Galen, chef-kok van Landhuishotel en restaurant Bloemenbeek in De
Lutte door driesterrenkok Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis. De
Gouden Gastvrijheids Award voor het meest gastvrije horecabedrijf werd
in de wacht gesleept door Barth Hochstenbach, eigenaar van Café In de
Karkol in Maastricht en uitgereikt door Joop Braakhekke van Restaurant
Le Garage.
Een selectie van de andere prijswinnaars:
Greenwall, Bureau voor Akoestische Zaken uit Rotterdam - Horecava
Innovation Award
Ad de Bruyn, Herberg In den Bockenreyder in Esbeek - NK Kastelein
Wim Klerks en Kim Laan, Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek - NK
Leermeester-leerling
Tom Lamers werkzaam bij Restaurant `t Nonnetje in Harderwijk - NK Jonge
Koks
Kim Veldhuis, Landgoed de Holtweijde in Lattrop - NK Receptionist
Jesse Eekhout van Firma van Buiten - Lekker Anders
Streekrestaurant de Hofkaemer uit Bergeijk - Bier & Gastronomie Award
Esther Schoneveld, van Droste's uit Tubbergen - NK gastheer/vrouw
Corstiaan van Lent van Hotel De Efteling - Lekkerste Broodje Horeca
Bas Diks van Diks Catering & Party Service uit Harreveld - Lekkerste
Broodje Catering
Horecava 2012
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12
januari 2012 in Amsterdam RAI en is zoals gebruikelijk alleen
toegankelijk voor professionals.
I amsterdam
_ _
Amsterdam RAI