Gemeente Tiel


Update hoog water

De drie coupures in Tiel blijven voorlopig gesloten en het voetveer Tiel-Wamel blijft de komende tijd uit de vaart. De verwachting is dat tot dinsdag 18 januari het water in de Waal blijft stijgen. De verwachte waterstanden blijven onder het niveau van 1995.

De Hendrikus vaart pas weer als er weer afgemeerd kan worden bij de aanlegsteigers. Ook als het water weer gaat zakken, zal dat niet meteen het geval zijn. Gebruikers van het voetveer moeten er rekening mee houden dat zij ook de gehele volgende week aangewezen zijn op alternatief vervoer.

Zolang de coupures bij Bellevue, Waalstraat en de Waterpoort gesloten zijn, zijn de Waalstraat en Havendijk afgesloten voor het verkeer. Attentieborden op verschillende punten in de stad geven de stremming aan, zodat het verkeer vroegtijdig een andere route kan kiezen. Door het hoge water kunt u niet parkeren op de Waalkade. Bezoekers aan de Tielse binnenstad kunnen parkeren op één van de volgende parkeerterreinen: Bleekveld, Taluud of Burgmeester Hasselmanplein. Het waterschap bepaalt wanneer de coupures weer open kunnen.

De verwachte waterstanden blijven onder het niveau van 1995. Bovendien zijn veel dijken na het hoogwater van destijds versterkt. De dijken zijn berekend op waterstanden die aanzienlijk hoger zijn dan die in 1995.