Politie Groningen

Vrijdag 14 januari 2011

Provincie Groningen, 14-01-2011

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

WARFFUM De politie hield donderdagmorgen een 31-jarige inwoner van Warffum aan. De man wordt ervan verdacht een 58-jarige Eeldenaar te hebben mishandeld. De man uit Eelde, huurbaas van de verdachte, heeft een zakelijk geschil met hem over een oplopende huurachterstand. Tijdens een discussie mishandelde de man uit Warffum zijn huurbaas. Door tussenkomst van de vriendin van de verdachte kon erger worden voorkomen.

Fietser gewond bij aanrijding

APPINGEDAM Een 48-jarige fietser uit Appingedam raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Stationsweg. De onfortuinlijke man werd aangereden door een, vanuit tegengestelde richting vanaf een parkeerplaats wegrijdende, 48-jarige autobestuurster uit dezelfde plaats. Het slachtoffer kwam ten val en werd met een pijnlijke heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Kop-staart botsingen op A7
WESTERBROEK Donderdagmiddag kwamen op de A7 drie autos met elkaar in botsing. Een 45-jarige bestuurder uit Zuidbroek moest tengevolge van het voor hem remmende verkeer remmen waardoor een achter hem rijdende 34-jarige bestuurder uit Rheden (Duitsland) dit te laat opmerkte en er een aanrijding ontstond. Een achter de Duitser rijdende 65-jarige bestuurder uit Siddeburen botste hierna tegen de Duitse automobilist. 1 van de bestuurders (onbekend wie) werd met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens berging van de betrokken voertuigen kon het verkeer enige tijd slechts stapvoets rijden.

LEEK - MARUM Op de A7 kwamen donderdagmiddag eveneens 3 autos op dezelfde manier met elkaar in botsing. De bestuurders werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en konden hun weg vervolgen. Korte tijd tijdens de afhandeling van deze aanrijding in combinatie met de ontstane file kwamen hierin 5 autos, kop-staart, met elkaar in botsing. Ook deze bestuurders kwamen met de schrik vrij. Rijkswaterstaat en Politie Friesland assisteerden met het begeleiden van een file van 6 kilometer. Deze duurde ongeveer een uur.

Invordering rijbewijs

GRONINGEN Een 20-jarige inwoner van Sappemeer raakte donderdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. De autobestuurder reed met een snelheid van 121 km/u over de Beneluxweg waar maximaal 70 km/u toegestaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie controleert verkeer

SAPPEMEER De politie controleerde donderdagmiddag en avond op verschillende plaatsen het verkeer in Hoogezand en Sappemeer. Er werd bekeurd voor 2 x vervallen apk, 2 x snelheidsovertreding (19 km/u), 1 x niet handsfree bellen, 2 x negeren gesloten verklaring, 1 x gescheurde voorruit, 1 x geen geldige verzekering, 2 x rijden zonder rijbewijs en
1 x getinte voorruit (47%).

Vervelende knaap op de bon
GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in de Herestraat een 15-jarige knaap uit Groningen aangehouden. De stadjer behoorde tot een groep jongeren die voorbijgangers met onbeschofte opmerkingen lastig vielen. Daarbij stak hij ook nog eens vuurwerk af en kon geen identiteitsbewijs tonen. Nadat hij hiervoor bekeurd was werden de jongeren verzocht weg te gaan. De groep werd uiteindelijk gevorderd weg te gaan waarbij alleen de 15-jarige jongen weigerde en aangehouden werd.

Politie zoekt getuigen aanrijding
OUDE PEKELA De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela. Donderdagmiddag tussen 13.50 en 14.00 uur reed een 13-jarige meisje uit Oude Pekela op haar fiets over de Hendrik Westerstraat. Ze fietste samen met haar vriendin in de richting van de kruising van deze weg met de Vijverlaan. Omdat uit tegengestelde richting een donkerkleurige stationwagen met hoge snelheid naderde, ging ze achter haar vriendin rijden. Op de kruising passeerde de auto beide meisjes. Het 13-jarige meisje zag dat de bestuurder stopte en achteruit reed in haar richting. Daarbij botste de bestuurder tegen het been van het fietsende meisje dat daarbij ten val kwam. Haar fiets kwam hierbij onder de auto terecht. De bestuurder opende zijn portier, riep iets tegen het meisje en reed weg. De bestuurder is een blanke man, tussen de 30 en 40 jaar oud, slank postuur, kalend met achter een beetje haar en was brildragend. Naast hem zat een vrouw op de passagiersplaats. Het slachtoffer moest zich met een gekneusde knie onder doktersbehandeling stellen. De politie is op zoek naar getuigen en bestuurder van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Baldadige man geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op Tussen beide markten een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten zagen dat de man over een auto liep. Hierop werd hij ingerekend. De 33-jarige werd ter ontnuchtering ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de man een valse naam had opgegeven. De dakloze man wordt vandaag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in winkel

HARKSTEDE Onbekenden hebben donderdagnacht in een drogisterij aan de Hoofdweg in Harkstede ingebroken. Ter plekke bleek dat de voorpui van het pand eruit lag. De eigenaar van de drogisterij gaf aan dat de inbrekers een kluis met een onbekend geldbedrag en diverse loten hadden weggenomen. Een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in. De technische recherche doet sporenonderzoek.

Man komt om bij eenzijdig ongeval

LOPPERSUM Een 19-jarige man uit de gemeente Loppersum is donderdagavond op de Delleweg (N996) bij Loppersum bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur van zijn auto. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De 19-jarige overleed op de plek van het ongeval. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.