Ingezonden persbericht
Corstiaan van Lent maakt Lekkerste Broodje, categorie horeca
Broodje Fishy Dutchman wint vakwedstrijd op Horecava
Amsterdam, 13 januari 2011
Fishy Dutchman van Corstiaan van Lent uit Breda, werkzaam bij Hotel De Efteling, won vandaag tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland, categorie horeca. Fishy Dutchman is een sandwich met een zelfgemaakte makreelkroket (salpicon van onder meer makreel, visbouillon en room), geserveerd met citroenmayonaise en garnering. De winnaar kreeg de Hanos Bokaal 2011 en won een kookworkshop bij Hanos Apeldoorn. Van Lent kreeg de hoofdprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur Joop Braakhekke en Garry de Boer, culinair adviseur van Hanos.
Uitslag
1. Fishy Dutchman van Corstiaan van Lent uit Breda (Efteling Hotel).
2. Boswandeling van Dennis Wolf uit Leiden (SSP Café).
3. Shrimpster van Rudi Kun-Kuti uit Lent (Café De Blonde Pater).
Bas Diks uit Harreveld maakt Lekkerste Broodje, categorie catering
Broodje Master Piece wint vakwedstrijd op Horecava
Amsterdam, 13 januari 2011
Bas Diks van Diks Catering & Party Service in Harreveld won vandaag tijdens de Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland, categorie catering, met zijn creatie Master Piece. Master Piece is Waldkorn tafelbrood, belegd met o. a. rund entrecote, grove mosterd, tijm en rozemarijn. De winnaar kreeg de Hanos Bokaal 2011 en won een kookworkshop bij Hanos Apeldoorn. Diks kreeg de hoofdprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur Joop Braakhekke en Garry de Boer, culinair adviseur van Hanos.
Uitslag:
1. Bas Diks uit Harreveld (Diks Catering & Party Service) met Master Piece.
2. Roland Biermans uit Den Bosch (Appèl Catering) met A Bitter Sweet Symphony.
3. Daniëlle Touwslager uit Almere (HMS Host) met De Verre Reis.