Ingezonden persbericht
Nadia Zerouali wint Diamond Award!
Bron: Missethoreca
Dinsdag 11 januari onthulde Jan van Lissum, directeur van de Wine Professional, de winnaars van de Diamond Award. Nadia Zerouali, John Halvemaan en Alain Jacobs kregen een diamanten speld uitgereikt.
Zerouali kreeg de onderscheiding vanwege haar toewijding in haar vak. 'Een sympathieke vakvrouw', typeerde Van Lissum haar. Van Lissum volgt Zerouali al sinds zij in het vak zit en bewondert haar om de boodschap die zij wil uitdragen. Zerouali wil mensen verbinden door samen te eten en heeft in de loop der jaren een steeds groter bereik gekregen. Nadia Zerouali ziet volgens Van Lissum kans om met haar sympathieke schrijfwijze gastronomie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Onlangs verscheen bij Kosmos Uitgevers het boek Bismilla Arabia, dat Zerouali samen met Merijn Tol schreef. 'De keuken van het Midden-Oosten gaat het maken', voorspelde Van Lissum en passant.
Merijn Tol en Nadia Zerouali zetten in Bismilla Arabia hun boeiende speurtocht naar de essentie van de Arabische kookkunst voort. Ze laten zien hoe de kruisbestuiving tussen mediterrane culturen heeft geleid tot de heerlijkste gerechten. De levendige schrijfstijl, fraaie vormgeving en originele recepten maken van Bismilla Arabia een boek waar iemand met interesse in de Arabische keuken niet omheen kan!
De Diamond Awards worden jaarlijks op de Wine Professional toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse gastronomie. De Gastronomische Groote Club is de initiator. Deze club bestaat uit leveranciers en producenten in het topsegment.