Unicef


UNICEF helpt slachtoffers overstromingen Sri Lanka

In het oosten van Sri Lanka zijn meer dan 300.000 mensen ontheemd geraakt door overstromingen. Een miljoen mensen lijdt onder de gevolgen van de wateroverlast.

13 januari 2011, Colombo

UNICEF heeft zeven vrachtwagens met hulpgoederen naar de overstroomde gebieden gestuurd, die door het Sri Lankaanse leger worden verspreid. Het gaat onder meer om 50 watertanks, waterzuiveringstabletten voor twee miljoen liter schoon drinkwater, 7.000 dekzeilen, 7.000 slaapmatjes, 3.000 emmers, 30.000 stukken zeep en kookpotten. Meer hulpgoederen volgen.

Vooral de districten Batticaloa en Ampara zijn zwaar getroffen. Reza Hossaini, directeur van het UNICEF-kantoor in Sri Lanka, wijst erop dat de mensen die in de overstroomde gebieden wonen al heel wat ellende voor hun kiezen hebben gekregen. "Velen zijn jarenlang betrokken geweest bij conflicten en hebben de tsunami van 2004 meegemaakt. Veel gezinnen waren net weer thuis na jarenlang ontheemd te zijn geweest. Ze pakten de draad van hun levens weer op, hun kinderen gingen naar school en nu overkomt hen dit."