SGP


Brussel verdonkeremaant Kerst

'De omgekeerde wereld'. Dat is de reactie van de SGP op de door de Europese Commissie verspreide kalender waarop alle feestdagen staan, behalve de christelijke. SGP-voorman Van der Staaij wil de Nederlandse regering Brussel hierop aanspreekt. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de SGP aan minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Van der Staaij vraagt zich af hoe het kan dat Kerst, Pasen en Pinksteren op de kalender compleet zijn 'verdonkeremaand'. Er zijn ruim 3 miljoen van deze kalenders verspreid op middelbare scholen. Kosten: 5 miljoen.
---

Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister van Buza over het feit dat in de kalender van de Europese commissie de christelijke feestdagen worden verdonkeremaand


- Heeft u kennis genomen van de berichtgeving, dat in een zeer breed verspreide kalender van de Europese commissie de christelijke feestdagen zijn weggelaten, terwijl de belangrijkste dagen van alle andere godsdiensten wel expliciet worden vermeld? Klopt dit bericht?
- Hoe beoordeelt u deze kalender en de â blijkbaar bewuste â weglating van christelijke feestdagen?

- Hoe valt te verklaren, dat de christelijke feestdagen worden verdonkeremaand? Welke achtergrond heeft dit?

- Is het bericht juist, dat deze kalenders 5 miljoen euro belastinggeld hebben gekost?

- Zijn deze kalenders ook in Nederland verspreid?
- Bent u bereid om de Europese commissie hierop kritisch aan te spreken en te bevorderen, dat bij toekomstige, vergelijkbare projecten de christelijke feestdagen voluit hun rechtmatige plaats krijgen?