Gemeente Kaag en Braassem

Drie peuterspeelzalen worden Stichting Peuterspeelzalen SamenEEN Overhandiging gemeentelijke subsidiebeschikking

De peuterspeelzalen Olleke Bolleke uit Leimuiden, Ukkepuk uit Woubrugge en De Barg uit Hoogmade zijn op 11 januari 2011 SamenEEN geworden. Wethouder Schoonderwoerd heeft de gemeentelijke subsidiebeschikking overhandigd aan de nieuwe organisatie. Daarna werd het bestuur van de nieuwe organisatie gepresenteerd. In SamenEEN worden de krachten van de drie peuterspeelzalen efficiënter gebundeld.

Het bestuur van peuterspeelzalen bestaat uit vrijwilligers. Zij hebben een enorme prestatie geleverd door in een jaar tijd, met beperkte middelen, een nieuwe organisatie op te richten en nieuw financieel en pedagogisch beleid te ontwikkelen. Uit de feestelijke sfeer van dinsdagavond bleek dat het fusietraject niet alleen voortvarend, maar in allerlei opzichten âwinstgevendâ is verlopen. Ook de medewerkers zien al kwaliteitswinst. In het dynamische proces is de peuter centraal blijven staan. Daar gaat het SamenEEN om: de optimale ontwikkeling van jonge inwoners, als voorbereiding op de basisschool.

Op de foto staan van links naar rechts: Wethouder F. Schoonderwoerd, mevrouw G. vd Meer bestuurslid voormalige De Barg en de heer J. Bennebroek bestuurslid voormalige Ukkepuk.

Â