Gemeente Drechterland

13-1-2011
Expositie gemeentehuizen Drechterland

Erik en Annemarie Wolkers

Tot eind maart 2011 zijn in de gemeentehuizen van Hoogkarspel en Venhuizen de exposities van Erik en Annemarie Wolkers te zien.

Gemeentehuis Hoogkarspel
Eric Wolkers exposeert tot eind maart in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Wolkers, die in 1948 geboren werd in Leiden, volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de Fotovakschool in Den Haag. Hij werkte na zijn opleiding voornamelijk als fotograaf en grafisch vormgever. Naast zijn beeldende kwaliteiten bezit hij een exacte aanleg, die duidelijk in zijn werk terug te vinden is. Deze aanleg komt ook terug in zijn voorkeur met het werken met de computer. Daarin vindt hij wat hem intrigeert: beeld en de bewerking ervan. Natuurlijk is hij sterk gevormd door zijn vader Jan Wolkers, die hem van jongs af aan heeft overladen met kennis, vooral op kunstgebied. Hij exposeert computerbewerkingen van eigen fotoâs op doek en zwart/wit fotoâs op aquarelpapier. Zijn werk wordt gekenmerkt door het fotografisch weergeven van stillevens en die vervolgens te bewerken. Maar dan gezien door het oog van de schilder. In deze bewerkingen bespeurt men duidelijk het Wolkers talent.

Gemeentehuis Venhuizen
Annemarie Wolkers-Ven exposeert tot eind maart in het gemeentehuis in Venhuizen haar zwart/wit fotoâs van bloemen en grassen, kleurenfotoâs van het IJsselmeer, abstracten en een HDR-beeld van Florence. Annemarie Wolkers-Ven geboren in 1954 in Bovenkarspel, ontdekte de fotografie begin jaren negentig. Zij heeft toen een aantal cursussen gedaan bij De Blauwe Schuit en aansluitend een driejarige deeltijdopleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sinds 1998 is zij werkzaam als fotograaf, hoofdzakelijk in het commerciële segment. Daarnaast is zij in 2007 begonnen met het geven van fotografiecursussen.

De expositie is te bezichtigen tot eind maart 2011 tijdens openingstijden.

Foto expositie januari 2011