NCRV

Man bijt hond: klassieke muziek op station Utrecht Overvecht

Ingezonden door NCRV op 7 januari, 2011 - 16:34 Uitzenddatum:
woensdag, 12 januari, 2011 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Op station Utrecht Overvecht klinkt sinds een paar maanden de muziek van één van 's werelds grootste componisten uit de speakers, Johan Sebastian Bach.Z ijn repertoire wordt daar gebruikt om vervelende hangjongeren te verjagen en tevens treinreizigers een gevoel van veiligheid te geven. Man bijt hond vraagt zich af hoe twee Bach-liefhebbers, Floris Kortie en Marcel Bijlo hierover denken.

Hoe is het om in de schoenen te staan van onze vaderlandse moslims? Deze week lopen we mee met de trotse eigenaar van de stappers van Ismet Gulal. Hij is 66 jaar en woont al 41 jaar in Nederland. Hij kwam destijds als gastarbeider naar ons land en heeft onder meer bij een betonfabriek gewerkt. Hij is getrouwd en heeft een tweeling van 30 jaar. Ten tijde van de aanslagen in New York was hij voorzitter van de plaatselijke Moskee. Hij benadrukt dat bijna alle islamieten tegen radicalisme zijn.

In de nieuwe serie `De flat' volgt Man bijt hond het reilen en zeilen van een aantal bewoners in de bijzondere L-flat in Zeist. Deze flat kent ruim 700 voordeuren en herbergt 42 nationaliteiten. Woensdag vertelt Gigi over haar grote verdriet, het overlijden van haar zoon. Op afstand, via de computer, neemt ze regelmatig een kijkje op de begraafplaats waar hij begraven ligt.

In Hond aan tafel schuift Man bijt hond aan bij een stel van middelbare leeftijd dat na het erven van de familie boerderij, een zorgboerderij begonnen is, waar mensen die het moeilijk hebben een dagje kunnen bijkomen tussen de koeien. De vrouw des huizes heeft borstkanker overwonnen. Op de dag dat ze hoorde dat ze ziek was, kwam hun pleegdochter in huis. Een zware periode, die gelukkig weer achter hen ligt.

Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Floor Hufner, pers@ncrv.nl, tel: 035-6719399 of www.manbijthond.nl


* ""