Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 12 januari

Hoorn, 12-01-2011 o 14.15 uur

Koperdieven aangehouden

Schoorl, dinsdag 11 januari

Een 33-jarige man uit Alkmaar en een 29-jarige man uit Egmond aan Zee zijn dinsdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Oorsprongweg. De politie kreeg een melding dat er mogelijk mannen bezig waren koper te stelen bij een kerk. Agenten maakten een zoekslag in de omgeving en zagen de twee verdachten fietsen in het bos. Zij werden aangeroepen, maar stopten niet. De 33-jarige Alkmaarder stapte echter van zijn fiets af. Hij had een ijzerzaag in zijn handen. Een agent, die achter de fietsers was aangegaan, hield hem aan. Ook de 29-jarige man kon even later worden aangehouden. De kerk bleek geheel ontdaan te zijn van zijn bliksemafleiders. Er werden allemaal stukken koperdraad op he terrein aangetroffen.

Is uw verlichting in orde?

Heerhugowaard, woensdag 12 januari

Nu de dagen korter zijn is het van extra belang dat u verlichting in orde is. Niet alleen voor u zelf, zodat u goed zichtbaar bent voor het overige verkeer, maar ook voor de veiligheid van andere verkeersdeelnemers. Om de verkeersveiligheid te bevorderen houdt de politie regelmatig verlichtingscontroles. Woensdagochtend werd er bij de tunnel op de Marconistraat in Zwaag gecontroleerd van 06.40 tot 08.00 uur. Er werden 21 fietsers beboet voor het niet of slechts gedeeltelijk voeren van verlichting.

Heling fiets

Alkmaar, woensdag 12 januari

Een 25-jarige man uit Alkmaar werd woensdagochtend rond 10.00 uur aangehouden op de Stationsweg. Een agent zag de man fietsen op een damesfiets waarvan het slot ontbrak. De man werd staande gehouden. Het framenummer van de fiets werd nagetrokken. Het rijwiel bleek gestolen te zijn. De Alkmaarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.