Gemeente Valkenburg aan de Geul

Afvalinzameling hervat

Het winterse weer zorgde de afgelopen periode voor veel problemen bij de afvalinzameling. Vooral straten in woonwijken waren spiegelglad. Ook sneeuwhopen en geparkeerde autoâs blokkeerden de doorgang waardoor spijtig genoeg het afval inzamelen zeer moeizaam verliep of zelfs op plaatsen helemaal niet mogelijk was.

Dit leverde bij de gemeente veel telefoontjes en klachten op, omdat niet duidelijk was of en wanneer het afval werd ingezameld. Afgelopen week is met extra inzet van een jeep met aanhanger het afval dat nog op diverse plekken stond verzameld. Vanaf maandag 10 januari verwachten wij weer probleemloos ons afval te kunnen inzamelen met onze nieuwe afvalinzamelaar Van Gansewinkel.

U kunt met uw vragen terecht bij de Bel - en Herstellijn 043 - 60 99 333.

Zet uw huisvuilzakken correct buiten de deur!

Om het restafval probleemloos in te kunnen zamelen is het belangrijk dat de witte zakken op een correcte manier worden aangeboden. Hiervoor gelden de volgende regels:

* zet uw witte zakken op de inzameldag na 06.00 uur en uiterlijk om 7.30 uur buiten.

* gebruik voor uw restafval uitsluitend de daarvoor aangewezen huisvuilzakken.

* sluit de huisvuilzak goed met bijgeleverde sluitstrips.
* het gewicht van een huisvuilzak mag maximaal 10 kg bedragen.
* plaats de huisvuilzak op het trottoir langs de rijweg. Bij het ontbreken van een trottoir kunt u de huisvuilzak zo dicht mogelijk langs de kant van de rijweg plaatsen.

* plak de huisvuilzak niet dicht. Dichtgeplakte zakken worden niet meegenomen.

* let goed op dat de huisvuilzakken geen uitsteeksels bevatten: hierdoor kunnen de beladers zich namelijk ernstig verwonden.

Â