Stichting Wakker Dier

Banketbakker laat een miljoen kippen een dag buiten scharrelen (10 januari 2011)
Banketbakkerij van Strien in Oud Beijerland schakelt als eerste bakker geheel over naar de diervriendelijke Rondeel eieren. Zo liet Rondeel directeur Ruud Zanders gister aan Wakker Dier weten. Van Strien (www.koekjes.nl) nam dit besluit omdat hij 'de beste koekjes en soesjes wil maken, met daarin de beste grondstoffen'. Scharreleieren van kippen die nooit buiten komen, zijn voor hem dan ook een gepasseerd station. Hij kwam op het idee voor Rondeel door een gesprek met Wakker Dier. Wakker Dier is erg blij met dit besluit: "Van Strien is goed voor een miljoen eieren per jaar. Dat betekent dat komend jaar een miljoen dagen een kip buiten mag scharrelen voor Van Strien." De Dierenbescherming beloonde Rondeel eieren (code 2) met 3 Beter Leven sterren, hetzelfde aantal als biologische eieren (code 0).

De consument kan de koekjes en soezen van Van Strien kopen bij diverse ambachtelijke brood en banketbakkers en enkele supermarkten. Zij zijn helaas nog niet herkenbaar als zijnde diervriendelijk voor de consument. Wel zijn vast in 200 Albert Heijn winkels John Altman koekjes (http://www.johnaltman.nl/) van Van Strien te koop: deze zijn fairtrade en vanaf het einde van deze maand ook met verse Rondeel eieren bereid. En van grasboter van koeien die zeker 's zomers buiten liepen.