Gemeente Maastricht

Lichte stijging zondagnacht

Maastricht, 9 januari, 17.30 uur

De waterstand van de Maas is op dit moment stabiel. De waterstand van de Maas zal in de loop van de avond of het begin van de nacht iets stijgen naar 47,05 m + NAP /2.900 kubieke meter per seconde (meetpunt St. Pieter). Een volgende update van de informatie vindt plaats op 10 januari 2011 omstreeks 11.00 uur.

Alle uitgevaardigde maatregelen, zoals de afsluiting van de toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen in de gemeente Maastricht, blijven van kracht. In verband met deze situatie zijn een aantal verkeers- en parkeermaatregelen genomen. Doorgaand autoverkeer wordt verzocht om de Beatrixhaven te vermijden. Alle bedrijven blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. * Informatie voor mensen die wonen en werken in Borgharen of Itteren

Kijkers opgelet De gemeente roept mensen die naar het hoogwater gaan kijken op om voorzichtig te handelen. Voor uw eigen veiligheid is het verboden om de strekdam tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminakade te betreden. Houd u aan de afzettingen op de oevers van de Maas! Het is verboden daar op kades of hellingen te klimmen of op de trappen richting water te lopen. Ook hier is een noodverordening van kracht.

De hulpverlening roept mensen die niet in Borgharen en Itteren hoeven te zijn op om de hulpverlening niet te storen en weg te blijven uit het gebied. Er is een noodverordening van kracht om hoogwatertoerisme in het gebied Borgharen en Itteren te voorkomen. Kijkers die niet in het gebied hoeven te zijn worden weggestuurd.

De politie ontvangt meldingen van mensen die zich zorgen maken om het vee in de Eijsderbeemden. Dit is wild loslopend vee van Limburgs Landschap. Deze stichting is op de hoogte en houdt de veestapel in de gaten. Er is vooralsnog geen noodzaak het vee te verplaatsen.

Meer en actuele informatie - Actuele informatie krijgt u via deze website - via twitter 'uitmaastricht' - de teletekstpagina's van L1 TV: 112 (algemeen) en 430 (speciaal voor Maastricht). - actuele waterstanden via NOS-teletekstpagina 720 en 724 of www.actuelewaterdata.nl.

Als informatie via deze kanalen niet mogelijk is (bijvoorbeeld door elektriciteitsuitval) dan gaan de hulpposten ook als informatiekanaal functioneren.

Centraal informatienummer Regionaal is een coördinatiecentrum ingericht voor de inzet van de hulpdiensten. Hier kunt u met al uw vragen over de wateroverlast en verzoeken om hulp terecht. Dit centrum is telefonisch bereikbaar via: (043) 350 50 25.