KRO

KRO: Best bekeken publieke programma's in 2010

Uitzenddatum: 07/01/2011

Uit de jaarlijst van meest bekeken programma's van 2010, exclusief sport, die SKO vandaag bekend heeft gemaakt staan vier KRO-titels bij de eerste twintig. De aflevering van Boer zoekt Vrouw van 19 december staat op de eerste plaats met ruim 4,2 miljoen kijkers. Ook werd de aflevering van KRO De Reünie op 24 januari goed bekeken met 2,7 miljoen kijkers. Verder staan ook `t Spaanse Schaep en Spoorloos in de Top 20 met 2,6 miljoen kijkers. Van de ledengebonden publieke omroepen heeft de KRO de meeste titels bij deze twintig.

Waardering
Verder blijkt dat de KRO ook in 2010 goed gewaardeerde programma's heeft uitgezonden. Een aflevering van de dramaserie Penoza was het hoogst gewaardeerde programma op Nederland 3 met een 8,5. Ook de documentaire Vel over Probleem (8,2) en XXS (8,1) staan bij de hoogst gewaardeerde programma's van Nederland 3. Ook de KRO Detectives op Nederland 1 worden goed gewaardeerd door de kijkers.

Prijzen
Ook op het gebied van prijzen was de KRO in 2010 succesvol. Yvon Jaspers won voor de vierde keer een Zilveren televisiester. Onze talentvolle Ajouad El Miloudi de Philip Bloemendal Prijs, een stimuleringsprijs voor jonge radio- en televisiemakers. Twee eervolle Emmy-nominaties voor De Reünie en Kruispunt. En Dagboek van een Herdershond is verkozen tot beste televisieprogramma uit de 85-jarige KRO geschiedenis.

2011
En ook in 2011 gaat de KRO verder met haar succesvolle programma's én ook met veel nieuwe programma's. Zoals bijvoorbeeld een nieuw programma over de liefde met Yvon Jaspers. En, Anita Witzier die Nederlandse gezinnen volgt die ervaren hoe het is om in een derde wereldland te leven. Het nieuwe programma van Arie Boomsma `Uit de Kast' waarbij jongeren hun coming out verhaal doen, is het eerste succes van 2011: een goed bekeken eerste aflevering (735.000 kijkers met een marktaandeel van 10% op Nederland 3) en vooral veel positieve reacties vanuit de samenleving.