Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van heling motorscooter aangehouden

Leiden, 06-01-2011 o De politie heeft woensdagavond 5 januari drie Leidenaren van 18, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van heling van een motorscooter.

Een inwoner van de regio Utrecht hoorde via kennissen dat zijn gestolen motorscooter op internet te koop werd aangeboden door een Leidenaar. De man nam contact op met de politie over de situatie. De politie heeft vervolgens de eigenaar van de motorscooter een afspraak laten maken met de Leidenaar om de scooter te kopen. Op de afgesproken dag en lokatie liep een agent in burger mee met de eigenaar om de koop te regelen, terwijl in de omgeving meerdere agenten onopvallend aanwezig waren.

De verkoper en twee anderen kwamen op de afgesproken lokatie, waarna het vijftal naar een schuur aan de Surinamestraat liep. Toen de eigenaar zijn motorscooter herkende gingen de agenten over tot de aanhouding. De drie mannen renden echter weg in verschillende richtingen, maar werden uiteindelijk allen aangehouden.

In de schuur werden nog twee scooters, scooteronderdelen en gereedschappen aangetroffen en in beslaggenomen voor het verdere onderzoek.