Rijksgebouwendienst


Rondleidingen Trompenburg tijdelijk gestopt

donderdag, 6 januari 2011

Het Rijksmuseum heeft de exploitatie van Huis Trompenbug in `s Graveland per 1 januari 2011 om bedrijfseconomische redenen teruggegeven aan de Rijksgebouwendienst. Dat betekent dat er tijdelijk geen rondleidingen worden gegeven.
Huis Trompenburg

Huis Trompenburg

De Rijksgebouwendienst wil de rondleidingen op korte termijn weer mogelijk maken en is daarom op zoek naar een nieuwe partij die de organisatie van de rondleiding in 2011 op zich wil nemen. De Rgd hoopt daarbij de bestaande inrichting van Trompenburg te kunnen handhaven.

De rondleidingen waren jaarlijks mogelijk in de periode april tot en met oktober op de eerste zondag van de maand. Als de nieuwe partij gevonden is, behoort uitbreiding van de rondleidingen tot de mogelijkheden.

Nieuwe formule
Binnenkort buigt een denktank zich over een nieuwe formule voor het verdere gebruik van Huis Trompenburg. De ideeën voor exploitatie worden beoordeeld door een expertgroep van de Rijksgebouwendienst.

De gemeente 's Graveland toonde eerder interesse om Trompenburg als trouwlocatie te gebruiken. Of hieraan gevolg zal worden gegeven is afhankelijk van de uitkomsten van denktank en expertgroep.
---