Politie Groningen

Donderdag 6 januari 2011

Provincie Groningen, 06-01-2011

Mishandeling na inhaalactie

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen op de Bedumerweg een 20-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man haalde op de Bedumerweg, via een bushalte, een 23-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn in. De voertuigen raakten elkaar daardoor bijna. Toen de 23-jarige automobilist zijn auto stilzette, stapte de Groninger uit zijn voertuig en sloeg met een ijzeren voorwerp op de ruiten van de andere auto. Vervolgens sloeg de verdachte de andere bestuurder ook nog. De Stadjer is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden na niet betalen boetes

FINSTERWOLDE De politie heeft woensdagmorgen in een woning in Finsterwolde een 51-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had boetebedragen van bijna 3.500 euro openstaan, maar had dit na meerdere waarschuwingen niet betaald. Na aanbellen bij de woning werd gezegd dat de Finsterwolder er niet was. Hij had zich echter op het toilet verstopt. Omdat de man de boetes niet kan betalen is hij in de cel gezet.

Automobilist rijdt door na aanrijden voetganger

STADSKANAAL De politie doet onderzoek naar een aanrijding die zaterdagochtend (nieuwjaarsdag) rond 7.30 uur heeft plaatsgevonden op de Navolaan in Stadskanaal. Een 29-jarige inwoner van Ter Apel liep die ochtend vanwege de gladheid over de rijbaan. Nabij het busstation werd de man plotseling van achteren aangereden door een onbekende automobilist. Het slachtoffer kwam enkele meters verderop op de rijbaan terecht. De bestuurder van de grijze personenauto ging er echter vandoor richting het Gandhiplein, zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. De Ter Apeler raakte ondermeer gewond aan zijn schouder, gezicht en been. Hij heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Als iemand informatie heeft over de aanrijding dan wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal via 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewonden bij eenzijdig ongeval

ZUIDBROEK Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7 nabij Zuidbroek zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. Een 28-jarige automobilist uit Ten Boer verloor door plotselinge gladheid de macht over het stuur en gleed van de snelweg. Zijn auto kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en zijn 57-jarige inzittende uit Ten Boer raakten gewond. Beiden zijn met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Auto in de sloot

WARFFUM Een 48-jarige automobiliste uit Warffum is woensdagavond op de Westervalge bij haar woonplaats met haar auto in een sloot gereden. De vrouw vertelde dat ze in een bocht plotseling rechtdoor schoot. Dit werd zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een glad wegdek. De 48-jarige kon zelf uit het voertuig komen en ging naar een nabijgelegen woning om hulp in te schakelen. Het slachtoffer is door agenten naar huis gebracht. Ze kreeg het advies om contact op te nemen met een de huisartsenpost.

Man gewond na exploderen vuurwerk

GRONINGEN Een 19-jarige jongeman zonder vaste verblijfplaats is woensdagmiddag gewond geraakt door een geëxplodeerd stuk vuurwerk. De man liep over de Radesingel toen hij gewond raakte door de knal. Het stuk vuurwerk lag vermoedelijk al enkele dagen op straat. Hoe het voorwerp kon exploderen is niet bekend. Mogelijk heeft het slachtoffer aan het projectiel gerommeld waarna het is ontploft. De politie doet hier onderzoek naar. Het vuurwerk is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ook zijn enkele getuigen gehoord. De jongeman is met letsel aan zijn handen en gezicht opgenomen in het ziekenhuis.

Opgewonden standje vernielt eigen autoruiten

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag het nodige te stellen gehad met een 50-jarige automobilist uit Groningen. Agenten hielden op de Zuiderweg in Groningen een verkeerscontrole en de man werd langs de kant van de weg gezet. Hij droeg geen veiligheidsgordel en de ruiten van zijn auto waren na meting te donker. Ze lieten slechts 45 procent licht door, terwijl dat tenminste 55 procent moet zijn. De bestuurder werd na een gesprek met de agent zo boos dat hij wegreed. Zijn rijbewijs en autopapieren bleven achter bij de diender. Enkele meters verderop kwam de Stadjer tot inkeer. Hij kwam terug en ging opnieuw met de politieman in gesprek. Die vertelde dat de donkere folie van de ruiten verwijderd moest worden. De bestuurder raakte vervolgens zo verhit dat hij stenen pakte en de zijruiten van zijn eigen auto insloeg. Op deze manier kwam er genoeg licht in het voertuig en had hij goed zicht. De man kreeg vervolgens diverse bekeuringen voor de overtredingen die hij had gemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. Een 45-jarige vrouw uit Groningen belde de politie, nadat ze door haar vriend in zijn woning bij haar keel was gegrepen en geslagen was. Een ruzie liep uit de hand en na het geweld vluchtte de vrouw de woning uit. Zij werd door agenten bij familie opgevangen. De man werd ingerekend en ingesloten in de cel. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Man gewond na aanrijding door ijzel

HAREN Een 49-jarige man uit Groningen is op de Rijksstraatweg in Haren gewond geraakt bij een aanrijding. Zijn auto raakte in een slip, doordat het ijzelde. Hierdoor raakte hij de stoeprand en vervolgens een tegenligger. Zijn tegenligger, een 81-jarige man uit Veendam, botste tegen een lantaarnpaal. Die knakte volledig door de botsing. De Groninger werd door de brandweer uit zijn auto gehaald, omdat hij rugklachten had. De Veendammer en een andere inzittende (leeftijd en woonplaats niet bekend) werden onderzocht door
ambulanceverpleegkundigen. Zij kwamen met de schrik vrij en waren niet gewond. De Stadjer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij in keet

WINSCHOTEN Agenten troffen woensdagavond in een keet bij een pand in de Torenstraat in Winschoten een hennepkwekerij aan. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er in de kelder van het pand mogelijk een hennepkwekerij zou zijn. Agenten troffen in de tuin vuilniszakken met resten hennep aan. De 32-jarige vrouw die aanwezig was in het pand gaf de agenten toestemming verder te kijken. In het pand vonden ze geen bijzonderheden. In een keet in de tuin vonden ze de gebruikelijke kweekapparatuur en 60 lege potten. De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij en de eigenaar.

Man onwel en zonder rijbewijs in auto

BORGERCOMPAGNIE Een 32-jarige man uit Borgercompagnie is woensdagavond op de Borgercompagnie aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn auto stond dwars op de weg. Andere autos konden er niet langs. Agenten troffen een man in de auto aan. Hij was niet aanspreekbaar. Toen zij hem aanspraken en pijnprikkels gaven, reageerde hij niet. Ambulanceverpleegkundigen konden niet zo veel met hem doen. Uiteindelijk reageerde hij toch op de prikkels en vertelde hij zijn naam. Hij had geen rijbewijs. Hij vertelde ook dat iemand anders had gereden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij geen rijbewijs heeft, wordt hij voor de wet als beginnend bestuurder aangemerkt. Hij kreeg een rijverbod. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

ZOUTKAMP/WINSUM De politie heeft woensdagavond op diverse plaatsen tussen Zoutkamp en Winsum alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal moesten 350 bestuurders een blaastest doen. Niet een bestuurder was onder invloed van alcohol.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen:

Algemeen:

Delfzijl, o.a. Johan vd Kornputlaan: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 3 (1x rijden zonder rijbewijs, 1x geslotenverklaring, 1x fietsverlichting).

Gordel:

Groningen, Atoomweg/Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 11 (7x niet dragen veiligheidsgordel, 4x niet handsfree bellen).

Veendam, Boven Oosterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 140, aantal overtredingen: 12.

Snelheid:

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 464, aantal overtredingen: 134, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Meeden, Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 80, aantal snelheidsovertredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 62 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Bij de controle werd ook een automobilist bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.