Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Wie is uw favoriete vrijwilliger? Stem nu!

Sittard-Geleen, 2 december 2010- Op 5 januari 2011 worden de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt in Sittard-Geleen. Dit jaar kunt u voor het eerst zelf uw stem uitbrengen op uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie. Degene met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. Stemmen kan t/m 31 december via www.sittard-geleen.nl/vrijwilligers . U kunt de filmpjes van de kandidaten bekijken en vervolgens uw stem uitbrengen. 'Iedere vrijwilliger in onze gemeente is een winnaar. Vandaar dat we de vrijwilligers ieder jaar in het zonnetje zetten tijdens deze speciale dag voor vrijwilligers. Ik roep iedereen op om een stem uit te brengen,'aldus Berry van Rijswijk, wethouder Welzijn gemeente Sittard-Geleen.

In september en oktober hebben inwoners van onze gemeente hun favoriete vrijwilliger kunnen aanmelden. Uit al deze aanmeldingen heeft een onafhankelijke jury een aantal vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties genomineerd die op 5 januari kans maken in de prijzen te vallen. Naast de juryprijs per categorie maken alle kandidaten ook kans op de publieksprijs. De prijzen bestaan uit geldprijzen die als stimulans dienen voor de projecten waar men als vrijwilliger bij betrokken is.

De genomineerden zijn:

Categorie Jonge Vrijwilliger:


1. Jill Beekelaar, vrijwilliger bij Manege Watersley/ R.S.V.G. Zuid-Limburg


2. Melvin Koenen, vrijwilliger bij voetbalclub DVO in Sittard


3. Myrna Bos, vrijwilliger bij scouting Don Bosco in Lindenheuvel

Categorie Vrijwilligers


1. Dhr. Pieter Kerremans, vrijwilliger bij Zwemvereniging Hellas-Glana Geleen


2. Mw. Riet Lemmens, vrijwilliger bij de Zonnebloem, EHBO, Harmonie Concordia Obbicht (damescomité) en Oranjecomité


3. Mw. Chris Hodenius, vrijwilliger bij scouting Don Bosco in Sittard

Categorie Organisaties


1. Pax Intrudibus is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de leefbaarheid in de wijk Lindenheuvel.


2. Stichting Moedercentrum Casa Mama Lisi is een multiculturele vrijwilligersorganisatie die een ontmoetingsplaats biedt waar vrouwen van en met elkaar leren, elkaar steun geven en steun krijgen.


3. Wereldwinkel Geleen verkoopt producten die met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht zijn.

De vrijwilligersmanifestatie wordt dit jaar gevierd in de circustent van het Limburgs Kerstcircus aan de Haspelsestraat in Sittard. Tijdens deze bijeenkomst zal ook het officiële startsein plaatsvinden van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk door het lokaal comité in Sittard-Geleen.