Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - BORT 30-11-2010

---

Vijf Tilburgse bedrijven genomineerd voor BORT Prijs 2011

De jury heeft de vijf genomineerden voor de BORT Prijs 2011 bekend gemaakt. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van BORT, Bedrijven Overleg Regio Tilburg, op woensdag 5 januari 2011 in het Willem II Stadion, zal de winnaar van de 12e BORT Prijs bekend worden gemaakt. De prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat in 2010 het meest voor het Tilburgse ondernemingsklimaat heeft betekend.

De jury bestaande uit Erik de Ridder, wethouder Economische Zaken gemeente Tilburg, Joost Eijkens, algemeen directeur Cardan, winnaar BORT Prijs 2010, Joop Vianen, hoogleraar Economie en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, Ashwin Geerts, directeur Tilburg Innovation Center, en Rob Koster, voorzitter BORT heeft de volgende vijf bedrijven genomineerd voor de BORT Prijs 2011:

Agristo
Agristo maakt producten op basis van aardappelen. De kernwaarden eenvoud, toewijding, professionalisme in combinatie met ondernemerschap leggen het bedrijf geen windeieren. Agristo: waar klanten, leveranciers en medewerkers samenwerken en in goede milieuzorg wordt geïnvesteerd. De geavanceerde waterzuiveringsinstallatie voorziet dan ook in 10% van de eigen energiebehoefte.

Bakkersland
Net voor de eeuwwisseling voegden tien vooruitstrevende bakkerijen hun expertise en ervaring samen, en met succes. Bakkersland is een dynamische organisatie met liefde voor het bakkersvak en een goed oog voor ondernemen. Het bedrijf is marktleider in Nederland en heeft een sterke positie voor internationale groei. Samenwerking met partners door de gehele keten is de sleutel.

Claassen
Solide en klantgericht transportbedrijf dat de afgelopen 150 jaar haar sporen ruimschoots heeft verdiend. Perfecte diensten leveren is het motto, distributie de passie. Claassen BV staat midden in de maatschappij, zowel in het streven naar een lage milieubelasting als de inzet voor goed werkgeverschap.

Elho
Elho is een groeiend en succesvol familiebedrijf in de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof potterie. Jaarlijks komt Elho met tientallen nieuwe producten en kleuren op de markt. Beautiful Living is niet voor niets de slogan. Elho is marktleider in de Benelux en exporteert naar meer dan 50 landen.

Van Helvoirt Groenprojecten
Al bijna 50 jaar een graag gezien hoveniers- en groenbedrijf. Veel aandacht voor de kwaliteit en expertise van de medewerkers, onder andere via het opleidingscluster Midden Brabant. En een goede neus voor innovaties en nieuwe marktkansen, zoals groene daktuinen en een stadsbos tegen fijnstof. People, Planet en Profit zijn er in goede balans.

De BORT Prijs is een waardering van Tilburgse bedrijven voor Tilburgse bedrijven die een bijdrage leveren aan de groei van de lokale economie en het Tilburgse ondernemingsklimaat. Er wordt onder meer geselecteerd op maatschappelijke betekenis, bijdrage aan de uitstraling van de stad en unieke ondernemersprestatie. De genomineerden zijn voorgedragen door de bedrijventerreincommissies van BORT.

Thema Retro Perspectief
Het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst is dit jaar Retro Perspectief. BORT bestaat dit jaar 25 jaar. Dat betekent vijfentwintig jaar werkgever- en ondernemerservaring in Tilburg. Een moment om even bij stil te staan en te bezien wat dat het bedrijfsleven en de stad Tilburg heeft gebracht. Om daarna snel door te schakelen naar de toekomst, want BORT neemt afscheid van Rob Koster, de gedegen voorzitter die BORT de afgelopen jaren voortreffelijk heeft geleid. Koster draagt het stokje over aan Jean Pierre van der Meijs, een bekende Tilburgse ondernemer. Hij zal in zijn 'maiden speech' zijn ideeën voor de toekomst van BORT schetsen.




Ingezonden persbericht