Leanteam introduceert eerste Nederlandstalige QRM-boek:


`Nederlandse bedrijven kunnen concurreren met bedrijven uit lagelonenlanden'

EINDHOVEN, 20110105 -- Leanteam uit Eindhoven geeft het eerste Nederlandstalige QRM-boek uit: It's about TIME - NL versie. Het boek laat zien hoe Nederlandse bedrijven wereldwijd krachtig kunnen concurreren, zelfs met bedrijven uit lagelonenlanden.

Consument eist klantspecifieke producten

Consumenten eisen steeds meer producten en diensten op maat. En dat tegen kosten en levertijden die vergelijkbaar zijn met standaardproducten en -diensten. Dit is een onomkeerbare trend die zich wereldwijd voordoet. Er is een spanningsveld tussen de vraag naar in kleine series geproduceerde, klantspecifieke producten met korte levertijden aan de ene kant, en zo laag mogelijke kosten aan de andere kant. Voor bedrijven een grote spagaat. Leanteam uit Eindhoven houdt zich al jaren bezig met deze vraagstelling door middel van de QRM-methode.

QRM: Quick Response Manufacturing

QRM staat voor Quick Response Manufacturing. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse professor Rajan Suri en is inmiddels wereldwijd - ook in Nederland - aan een stormachtige opmars bezig. Zo is Suri vanwege zijn vernieuwende kijk eind november 2010 opgenomen in `The hall of fame' van het gezaghebbende blad Industry Week. Hij is daarbij in goed gezelschap van topmensen als Steve Jobs, Lee Iacocca en Michael Dell. Suri publiceerde zijn QRM-methode in het boek It's about TIME.

Tijd halen uit het systeem

Leanteam is de Nederlandse pionier op het gebied van QRM en werkt nauw samen met Rajan Suri. Naast het verzorgen van voordrachten, workshops en trainingen om QRM bekend te maken, brengt Leanteam nu de Nederlandse vertaling van It's about TIME uit. Het boek beschrijft de grondbeginselen van QRM en geeft de lezer een nieuwe kijk op het organiseren van processen. Tijd uit het systeem halen is het credo. Om een idee te geven: het toepassen van QRM levert al gauw een tijdwinst op van 80%. Metingen tonen daarbij 25% kostenreductie.

It's about TIME

It's about TIME laat zien hoe met beperkte middelen de kracht van tijd in een organisatie is te vergroten. Zo blijken Nederlandse bedrijven zelfs te kunnen concurreren met lagelonenlanden. Het boek is te bestellen via www.leanteam.nl. Prijs: ¤ 34,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten). ISBN: 979-978908159-1.

Leanteam BV