De wereldwijde verkopen van ZTE op het gebied van terminals in 2010 gegroeid met 50% tot 90 miljoen stuks

ZTE bezet wereldwijd de eerste plaats wat betreft de verkopen van 3G-telefoons van Chinese leveranciers

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110105 --

ZTE (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatie- en netwerkapparaten, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar totale jaarlijkse verkopen van terminals met bijna 50% zijn gegroeid naar een recordaantal van 90 miljoen stuks.

De verkopen van ZTE’s terminal-producten stegen zowel op de internationale als de binnenlandse markt uiterst snel. In 2010 vormde de groei in zowel plaatselijke als buitenlandse kwaliteitsmarkten als Japan, Frankrijk, Engeland en de VS de voornaamste bron van de vraag naar telefoons van ZTE. De snelst groeiende markt was Europa waar de groei op jaarbasis 150% bedroeg. In de Verenigde Staten was die groei op jaarbasis 100%.

Daarnaast bezette ZTE volgens een onderzoeksrapport door marktonderzoeksbureau iSuppli de eerste plaats onder Chinese leveranciers van 3G-telefoons wat betreft verkoopvolume. Het rapport merkte bovendien op dat ZTE met een aandeel van 11% de voortdurend groeiende Chinese markt voor 3G-systemen aanvoert en nummer 1 is in de TD-markt met een marktaandeel van 21%.

Deze toenemende aanwezigheid van Chinese fabrikanten kan deels worden toegeschreven aan de toenemende populariteit van het mobiele platform Android dat Chinese leveranciers, waaronder ZTE, nieuwe kansen heeft geboden. ZTE heeft ook belangrijke offertes van toonaangevende Chinese operators in de wacht gesleept, waardoor het bedrijf snel een van de toonaangevende spelers kon worden op de Chinese markt voor 3G-toestellen.

iSuppli merkte op dat 3G-smartphones van minder dan RMB 1000 populair zijn bij de Chinese consumenten - een segment waarin ZTE buitengewoon sterk is. De prijs van ZTE’s N600 Android 3G-smartphone ligt bijvoorbeeld onder RMB 1000, waardoor ZTE een recordorder van 80%, oftewel 240.000 stuks van de 300.000 stuks, in de wacht kon slepen die China Telecom gaat plaatsen.

In de hele wereld stimuleerde de snelle acceptatie van high-end smartphones het merk ZTE in vrijwel alle markten. ZTE’s bestseller Blade (het smartphone-model dat in China bekend staat als de V880) kan nu in meer dan 20 kwaliteitsmarkten worden aangeschaft, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland, Finland, Noorwegen, Turkije, Hongarije en Japan. De vraag was dermate groot dat het product in landen als Duitsland, Griekenland en Hongarije al in eerste weekend na zijn lancering uitverkocht was. De maandelijks verkoop in volume-eenheden bleef groeien, en steeg met tienduizenden exemplaren.

Om te concurreren in de markt voor geïntegreerde apparaten lanceerde ZTE haar ZTE Light - een 7-inch tablet-pc waarmee je kunt telefoneren - op de buitenlandse markten. ZTE’s mobiele breedbandproducten, waaronder de Light-tablet, zorgden voor een omzetstijging van 80% in 2010 vergeleken met 2009.

Dit zien we terug in de offerte van China Mobile voor 6,15 miljoen TD-apparaten aan het einde van het jaar, terwijl ZTE 1,575 miljoen stuks verkocht en zo de nummer 1 onder alle leveranciers werd. Naar verwachting verkoopt ZTE in 2011 120 miljoen producten wereldwijd. Het bedrijf is van plan om wereldwijd zijn naamsbekendheid te verbeteren en om binnen vijf jaar een van de top-3 leveranciers van mobiele telefoons te worden.

Over ZTE

ZTE is een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerken met het uitgebreidste productengamma voor vrijwel elke sector van de vaste telefoon-, draadloze-, service- en handsetmarkten. Het bedrijf levert innovatieve, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen waardoor ze kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten terwijl ze omzetgroei kunnen blijven boeken. De inkomsten in 2009 van ZTE waren de hoogste van de bedrijfstak en stegen met 36% tot USD 8.820,7 miljoen. ZTE besteedt 10 procent van zijn inkomsten aan R&D, en speelt een toonaangevende rol in een uitgebreid scala van internationale organisaties die nieuwe standaarden voor de telecommunicatie ontwerpen. ZTE is een bedrijf dat uitstekende initiatieven neemt op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en het is lid van UN Global Compact. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China, en de aandelen worden openbaar verhandeld op zowel de effectenbeurs van Hongkong als die van Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Voor meer informatie gaat u naar www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063