Ingezonden persbericht


Partij van de Eenheid

Fractie PvdE

Spui 70

2511 BT Den Haag

Den Haag, 05 januari 2011

Onderwerp: Extra beveiliging koptisch orthodoxe kerk in Den Haag

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen.

Op Nieuwjaarsdag 2011 vond in Egypte een uiterst bloedige terreuraanslag plaats op een koptische kerk waarbij meer dan 20 doden en talloze gewonden vielen. Inmiddels heeft de terreurdreiging tegen koptische kerken zelfs Nederland bereikt. Op 04 januari 2011 was er het nieuws dat kerken in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht werden bedreigd. In een artikel van de AD/Haagsche Courant van 05 januari 2011 lazen wij het treurige nieuws dat koptische christenen in Den Haag zich direkt bedreigd voelen door terreur. Tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling vroeg onze fractie nog expliciet om extra aandacht voor geweld tegen gebedshuizen in Den Haag.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


* Is het college bekend met de bovengenoemde dreigingen tegen de kopten in Nederland?
* Heeft het college een direkte dreiging waargenomen tegen de koptische christenen in Den Haag en met name de koptische kerk aan het Benoordenhout?
* Is het college bereid per direkt in overleg te treden met de koptische gemeenschap om te inventariseren waar extra beveiliging nodig is?

In de telegraaf van 04 januari 2011 was een artikel te lezen waarin Islamitische organisaties aanboden om de koptische christenen te helpen bij de beveiliging van de kerken.


* Kan het college inventariseren of er in Den Haag een dergelijk prachtig initiatief uitvoerbaar zou zijn, mocht het noodzakelijk zijn dat de koptische christenen extra beveiliging nodig hebben? Dit, om aan te tonen dat moslims en christenen samen optrekken tegen terreur.

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,

Abdoe Khoulani

Partij van de Eenheid