Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 5 januari 2011

Gemeenteraad De Wolden organiseert inspreekavonden over structuurvisie

Vanavond en morgenavond organiseert de gemeenteraad van De Wolden inspreekavonden over de Structuurvisie. Met deze avonden wil de raad de inwoners ruimte geven om hun mening te uiten over deze belangrijke visie. Zo heeft de raad de mogelijkheid deze meningen in hun overweging mee te nemen. Donderdag 13 januari bespreekt de raad de Structuurvisie opiniërend in zijn vergadering.

Reacties Structuurvisie In de Structuurvisie De Wolden 2010-2030 staat hoe de gemeente in de toekomst met thema's als wonen, leefbaarheid, landbouw, recreatie en natuur omgaat. Welke ontwikkelingen zijn gewenst en waar moeten die ontwikkelingen plaatsvinden?

Veel inwoners en belanghebbenden reageerden op de concept Structuurvisie. In totaal kwamen er 297 reacties, waarvan 200 door een handtekeningenactie. Een zorgvuldige afweging van deze inspraakreacties door het college van burgemeester en wethouders heeft geleid tot een aangepaste Structuurvisie en de bijbehorende kaart. Het college heeft dit voorstel nu aangeboden aan de gemeenteraad. De reactienota en de aangepaste Structuurvisie zijn via dewolden.nl beschikbaar.

Inspreekavonden

De eerste inspreekavond vindt plaats vanavond 5 januari om 19.30 uur in de Buitenherberg Ter Linde in Zuidwolde. Morgen is er een inspreekavond in dorpshuis de Schakel in Koekange. Ook deze begint om 19.30 uur. In totaal hebben zich 24 insprekers gemeld.

Landelijk gelegen karakter versterken

Een Structuurvisie is een ruimtelijk economische visie waarmee de gemeente haar ambities voor de toekomst in beeld brengt. Het is een uitwerking van de Toekomstvisie De Wolden Actief en Betrokken. De Structuurvisie geeft in grote lijnen weer hoe de gemeente de kansen en uitdagingen van de toekomst wil aanpakken.

Kenmerkend voor De Wolden is dat er gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt in diverse aantrekkelijke landschappen. Met de structuurvisie wil De Wolden bereiken dat het goede woonklimaat en de kwaliteit van het landschap op peil blijven en tevens dat er voldoende werkgelegenheid en recreatiemogelijkheden ontwikkeld kunnen worden.

Vervolg De gemeenteraad bespreekt op donderdag 13 januari de Structuurvisie opiniërend, er vinden dan nog geen besluiten plaats. Dit gebeurt naar verwachting op donderdag 10 februari. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom in het gemeentehuis.


Noot voor redacties