Archieven in provincie Utrecht met nieuwe website toegankelijker


Nieuwe gezamenlijke website voor de Kring van Utrechtse archivarissen

UTRECHT, 20110105 -- Met de ingang van het nieuwe jaar zijn de archieven van de Provincie Utrecht online nog toegankelijker geworden. Al geruime tijd onderhouden de Utrechtse archieven de gezamenlijke website www.utrechtsarchiefnet.nl, die in samenwerking met AB-C-media geheel vernieuwd is.

Het Utrechts Archiefnet is een initiatief van de Kring van Utrechtse archivarissen en vormt een portal voor de ruim 3000 archieven van de archiefinstellingen binnen de Provincie Utrecht. Met de nieuwe website is niet alleen het informatieaanbod verruimd, maar zijn ook de zoekmogelijkheden in de archieven van de aangesloten diensten verbeterd. Behalve inventarissen kunnen gebruikers nu ook zoeken in indexen en andere bijzondere zoekingangen.

Alle toegangen van de aangesloten archiefdiensten met in totaal bijna 2,2 miljoen beschrijvingen, kunnen integraal worden doorzocht. Bij de toegangen van Het Utrechts Archief worden daarnaast ook de images van gedigitaliseerde archiefstukken getoond, die tegen een gering bedrag te raadplegen en te downloaden zijn.

www.utrechtsarchiefnet.nl





Ingezonden persbericht