Airbiquity en Hitachi Automotive Systems maken beschikbaarheid van wereldwijd verbonden voertuigdiensten voor Nissan LEAF bekend

SEATTLE & TOKYO--(BUSINESS WIRE)-- 20110105 --

Airbiquity Inc. en Hitachi Automotive Systems, Ltd. hebben vandaag de eerste commerciёle implementatie van het platform voor verbonden diensten voor Electrische Voertuigen (EV's) van de bedrijven aangekondigd. Deze service is nu beschikbaar in de Nissan LEAF.

Met deze door beide bedrijven ontwikkelde oplossing wordt de infrastructuur van Nissan's Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) aan Nissan LEAF geboden. Met dit ICT-systeem zijn eigenaars van Nissan LEAF op ieder moment aangesloten op de gegevens en informatie die zij nodig hebben voor het optimaliseren van hun ervaring met EV. Dit stelt de bezitters van Nissan LEAF in staat essentiёle EV-activiteiten uit te voeren, zoals het controleren en gebruiken van de batterij-lading, het activeren van diensten op afstand en het lokaliseren van oplaadstations. Dit systeem voor het beheer van energetisch gebruik is bereikbaar via mobiele telefoons en smartphone vanuit het voertuig, door middel van een specifieke website voor de eigenaars van Nissan LEAF.

De aankondiging van vandaag toont zowel de verwezenlijking van het partnerschap in haar tegemoetkoming aan de groeiende EV-programma's wereldwijd, als de unieke en noodzakelijke capaciteiten van de verbonden voertuigenserviceportfolio van het partnerschap.

“Airbiquity is er trots op uitgekozen te zijn als belangrijkste leverancier om bij te dragen aan het verfijnde IT-systeem van Nissan LEAF,” aldus Kamyar Moinzadeh, president en CEO voor Airbiquity. “De Nissan LEAF is een belangrijke eerste stap in deze era van emissieloze mobiliteit. Door de samenwerking met Hitachi Automotive Systems kunnen wij geavanceerde verbindingskenmerken leveren die een vitale rol zullen spelen voor het transport wereldwijd in de komende tientallen jaren.”

“Hitachi Automotive Systems verbindt zich tot het leveren van intelligente, ultramoderne verbindingsoplossingen aan haar klanten,” zei Masamori Kashiyama, general manager van het Next-Generation Telematics Center van de Hitachi Automotive Systems’ CIS Division. “Dankzij de samenwerking met Airbiquity heeft Nissan een gezamenlijke oplossing voor LEAF-connectiviteit op wereldwijde schaal en ontwikkelt het bedrijf de nieuwste ecologisch vriendelijke technologieën met verhoogde efficiëntie en minder emissies.”

De Nissan LEAF is verkrijgbaar in Japan en de V.S., en de verkoop hiervan in Europa en Canada is gepland voor 2011.

Over Airbiquity

Airbiquity is voorloper op het gebied van de verandering in de automobielindustrie, met geïntegreerde vooruitgang op het gebied van software, communicatietechnologie en draadloze diensten voor voertuigen. Door middel van haar verbonden voertuigenoplossingen wordt aan autofabrikanten een flexibel platform geboden voor het leveren van vernieuwende toepassingen en diensten zodat voertuigen zich kunnen aanpassen aan de digitale levensstijl van de conducteur. Om meer te weten te komen over Airbiquity, ga naar www.airbiquity.com.

Over Hitachi Automotive Systems, Ltd.

Hitachi Automotive Systems, Ltd. is een volledige dochtermaatschappij van Hitachi, Ltd.. Het bedrijf is gevestigd in Tokyo, Japan, en is gewijd aan de ontwikkeling, vervaardiging, verkoop en diensten van automobielcomponenten, industriële machines en systemen, etc. Het biedt een uitgebreid assortiment van automobielsystemen, waaronder motormanagementsystemen, elektrische aandrijfsystemen, aandrijfcontrole en auto-informatiesystemen. Voor meer informatie, ga naar de website van het bedrijf op http://www.hitachi-automotive.co.jp/en/.

Airbiquity is een geregistreerd handelsmerk van Airbiquity Inc. Alle overige hier vermelde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Airbiquity Inc.
Amy Smith, +1-206-219-2700
asmith@airbiquity.com
of
Hitachi Automotive Systems, Ltd.
Koji Tani, +81-3-4232-5434

info@jiji.hitachi.co.jp