Kerkenzoekmachine nu ook mobiel


AMSTERDAM, 20110105 -- Op zoek naar een christelijke kerk of gemeente? De christelijke community en datingsite Funkyfish.nl helpt de zoekende Nederlander door zo'n 2200 christelijke geloofsgemeenschappen en 1900 kerkgebouwen online te zetten. Een kerk of gemeente is nu makkelijk mobiel te vinden via de applicatie Layer, en via www.funkyfish.nl/kerken.

Kerkenzoekmachine
De kerkenzoekmachine www.funkyfish.nl/kerken bevat zowel katholieke als protestantse kerken. De kerken en gemeenten worden onderhouden door de tienduizenden leden van Funky Fish en haar beheerteam.
Bezoekers kunnen op plaatsnaam kerkgebouwen vinden met bijbehorende geloofsgemeenschappen. De gebouwen worden op Google Maps weergegeven, zodat een route naar de kerk makkelijk uitgestippeld kan worden door op het Google logo te klikken.
Christenen die een profiel hebben op Funkyfish.nl kunnen aangeven bij welke gemeente ze zijn, of waren, aangesloten. Op deze manier kunnen leden en oud-leden makkelijk met elkaar in contact komen.

Layar
De kerkgebouwen en gemeenten zijn ook te bereiken via Layar. Layar is een applicatie voor de mobiele telefoon en maakt het mogelijk om de omgeving te scannen op van alles en nog wat. Een voorbeeld: men staat ergens in Utrecht en is op zoek naar de Bethelkerk. Door Layar aan te zetten en de mobiele telefoon te richten op de omgeving, worden de kerken in de buurt zichtbaar op het scherm. Met een klik op het icoontje van de Bethelkerk worden de kerkgegevens opgeroepen. Een snelle route of leuke stadswandeling kan meteen worden uitgestippeld.

Layar is gratis te downloaden op de Iphone- en Androidtelefoons, en op www.layar.com. Na installatie hoeft de gebruiker alleen nog maar te zoeken op de naam 'Funky Fish' om aan de slag te kunnen.

Over Funky Fish
Funky Fish bestaat acht jaar en is inmiddels een begrip in christelijk Nederland. De site is met ruim 23.000 leden de grootste en populairste datingsite en community onder christenen. Minstens één keer per week vindt er een huwelijk plaats dat op Funkyfish.nl is ontstaan. De datingcommunity biedt allerlei mogelijkheden om met elkaar in contact te komen, zoals mailen en chatten. Populair zijn ook de opties om uitjes te organiseren, groepen te vormen, te bloggen en te twitteren.
Leden kunnen gratis gebruik maken van de site en voor een sympathiek bedrag per jaar Goudvis worden en zo beschikken over alle functionaliteiten die de site biedt.