Agentschap Wegen en Verkeer strooit enkel prioritaire strooiroutes

05/01/2011 21:16

Vlaamse Overheid

Vanavond en vannacht is er kans op aanvriezende regen over het centrum van het land en Limburg. Hierdoor is er mogelijk lokale gladheid op de wegen in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Ook tijdens de ochtendspits is het uitkijken voor lokale gladheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer strooit enkel de prioritaire strooiroutes. Hierdoor worden enkel de autosnelwegen en de belangrijkste gewestwegen gestrooid. De kleinere gewestwegen worden niet gestrooid.

Door het aanhoudende winterweer en de beperkte zoutvoorraad besliste het Agentschap Wegen en Verkeer om enkel nog de prioritaire strooiroutes te strooien. Deze maatregel is nog steeds van kracht. Weggebruikers kunnen deze strooiroutes terugvinden op www.wegenenverkeer.be .

(rechtstreeks link http://www.wegenenverkeer.be/prioritairestrooiroutes/ ).

Ook vanavond en vannacht is er opnieuw kans op aanvriezende regen over het centrum en Limburg. Hierdoor is er mogelijk lokale gladheid op de wegen in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Ook tijdens de ochtendspits is er nog kans op lokale gladheid.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen weggebruikers om aandachtig te zijn voor mogelijke gladheid op de weg. Zij vragen weggebruikers om de snelheid aan te passen, voldoende afstand te houden en de kortste weg naar autosnelwegen of grote gewestwegen te nemen.

Contactgegevens (enkel voor de pers):

Permanentienummer voor vragen over de winterdienst: 0499/593 135

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel