Ingezonden persbericht


()
Rijswijk, 5 januari 2011

Goed begin 2011 voor Lotto Jackpotwinnaar uit Heerde

Een man uit de gemeente Heerde heeft tijdens de trekking op 1e Kerstdag de Lotto Jackpot van 8 miljoen euro gewonnen. De man speelt al jaren automatisch mee met Lotto met de combinatie 7-13-17-23-27-37 en de kleur rood. Een getallencombinatie met geluksgetal 7 die vaak wordt gekozen door Lottospelers.

"Ik leef al een week als een zombie. Toen ik het hoorde heb ik de hele avond voor me uit zitten staren. Ik droom er ook over, bijvoorbeeld hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Ik heb wel gelijk een nieuwe auto voor mijn vriendin en mezelf besteld. Een groot deel van het gewonnen bedrag zal gaan naar de bouw van een nieuw huis. Verder heb ik genoeg mensen om voor te zorgen en ga ik dit jaar trouwen. 2011 is voor mij in ieder geval goed begonnen", aldus de gelukkige winnaar.

Lotto Jackpot
De laatste keer de dat Lotto Jackpot viel was op zaterdag 11 december 2010. Dat was een bedrag van 11 miljoen euro. Zaterdag 1 januari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 8,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

noot.jpg

Roos Chaudron, telefoon: 070 - 32 16 321 / 06 - 57 93 85 34 of e-mail: chaudron@lotto.nl