Getronics

PRESS RELEASE 01

Zoetermeer, 5 januari 2011

GETRONICS TEKENT CONTRACT MET TNT POST VOOR WERKPLEK UIT DE CLOUD

Getronics maakt vandaag bekend dat het een vijfjarig contract heeft getekend met TNT Post voor het leveren en beheren van een cloud werkplek voor 13.000 gebruikers.

Getronics gaat de TNT Post werkplekken verzorgen vanuit haar Workspace Online dienstverlening. Deze dienstverlening biedt 13.000 medewerkers van TNT Post in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk een werkplek die op ieder moment vanaf iedere locatie en computer toegang geeft tot hun applicaties en documenten.

De Workspace Online werkplek kan direct in gebruik worden genomen, is beveiligd en 24x7 online toegankelijk, flexibel, en toekomstvast. Een groot voordeel van Workspace Online is dat wordt betaald voor de werkelijke afgenomen functionaliteit per gebruiker als cloud oplossing. Een ander voordeel is dat Workspace Online snel implementeerbaar is zonder grote investerings- en onderhouds kosten in hard- en software vooraf. TNT Post beschikt hierdoor altijd over recente software versies.

Met Workspace Online bedient Getronics inmiddels vele klanten met zeer tevreden eindgebruikers. Voor Getronics is het contract met TNT Post dan ook een belangrijke stap in haar sterke groei en ambitie op het gebied van werkplekdienstverlening uit de cloud.

Over Getronics

Met een wereldwijde omzet van 2,08 miljard euro in 2009 en circa 13.000 medewerkers (FTE) per HY 2010 is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd.

Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics organisaties en hun medewerkers beter te presteren. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt op basis van zijn unieke Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit.

Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Met de samenvoeging van Getronics en de ICT-activiteiten van KPN is de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux een feit. Binnen KPN is Getronics het label voor alle ICT-diensten aan de grootzakelijke markt. Door de overname beschikt Getronics over meer financiële slagkracht, stabiliteit en innovatievermogen. Hiermee is Getronics goed gepositioneerd om zijn positie als marktleider in ICT-dienstverlening wereldwijd te versterken.