Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Waarschuwings-sms bestaat al

PvdA-raadslid Zeki Baran: "Maak jongeren bewust van hun belgedrag en voer deze waarschuwings-sms landelijk in. Het kan, zo blijkt."

Rotterdam, 5 januari 2011 - In september vorig jaar pleitte het Rotterdamse PvdA-raadslid Zeki Baran voor het landelijk invoeren van een waarschuwings-sms voor jongeren. Doel van dit systeem is dat wanneer jongeren boven hun bundel dreigen te bellen, ze een seintje krijgen via sms van hun provider. Zo komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan.

Door het versturen van een waarschuwings-sms kunnen jongeren bewust worden gemaakt van hun belgedrag en raken zij minder snel in de schulden. Vandaag blijkt dat dit systeem ook in Nederland al bestaat, bijvoorbeeld bij de nieuwe provider Hollands Nieuwe. Volgens Baran bestaat er dus geen enkele reden waarom dit systeem niet landelijk verplicht wordt gesteld. "Jongeren kunnen zo tegen zichzelf worden beschermd," zegt Baran. "Ik hoop dat providers in de toekomst worden verplicht een waarschuwings-sms te versturen aan jongeren wanneer zij boven hun bundel bellen," zegt Baran. "Dit met de bedoeling onaangename verrassingen achteraf te voorkomen."

Einde bericht