Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HEVO gecertificeerd volgens de CO²-prestatieladder

Certificering om CO²-uitstoot aantoonbaar te verminderen

's Hertogenbosch, 5 januari 2011- HEVO is gecertificeerd volgens de CO²-prestatieladder. Dit na een grondige onafhankelijke beoordeling door de certificerende instelling Kiwa Nederland. Certificering op basis van de CO²- prestatieladder op niveau 3 maakt andermaal duidelijk dat HEVO werk maakt van duurzaam presteren. Binnen de brede scope van duurzaamheid is er met de CO² prestatieladder nu een instrument voorhanden waarmee de eigen CO²-uitstoot substantieel aantoonbaar wordt gereduceerd.

Certificering
Ewoud van der Sluis, directievoorzitter van HEVO: 'Duurzaamheid zit bij HEVO in de genen. Wij streven naar duurzame relaties, realiseren duurzame huisvesting en willen duurzaam ondernemen. Om dat kracht bij te zetten is certificering volgens de CO²-prestatieladder een vanzelfsprekende keuze'.

CO²-prestatieladder
De CO²-prestatieladder is een initiatief van ProRail. Als onderdeel van het eigen CO²-reductieprogramma heeft ProRail de CO²-prestatieladder ontwikkeld om haar leveranciers en bedrijven, die deelnemen aan aanbestedingen, te stimuleren om duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te voeren. Concreet geldt: hoe meer een bedrijf zich inspant om CO² te reduceren, hoe meer kans op gunning. Om de certificering te ontvangen is het noodzakelijk om vier stappen te doorlopen: A) Inzicht krijgen in de eigen CO²-uitstoot;
B) Implementeren van reductiemaatregelen;
C) Transparantie over interne verduurzaming;
D) Realiseren van een extern duurzaam initiatief.

Van der Sluis: 'Om hieraan te voldoen heeft HEVO de eigen uitstoot van gebouwen en leaseauto's in kaart gebracht en zijn er diverse reductieprojecten gestart. Als initiatief is gekozen om het boek 'Kwaliteitsrichtlijn huisvesting Voortgezet Onderwijs' uit te brengen dat specifiek op duurzaamheid ingaat.'

Over HEVO
HEVO adviseert en begeleidt opdrachtgevers in de zorg, overheid en onderwijs. Strategische vastgoedadvisering, procesmanagement en integrale huisvestingsoplossingen maken deel uit van de dienstverlening. HEVO is hierbij bereid om hierbij resultaatsgaranties aan te gaan (op budget, planning en kwaliteit) .

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht