Politie Groningen

Woensdag 5 januari 2011

Provincie Groningen, 05-01-2011

Politie onderzoekt zware mishandeling

BEERTA De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 23-jarige inwoner van Beerta. De man was samen met zijn vriendin op bezoek bij een 31-jarige plaatsgenoot. Op enig moment ontstond er ruzie tussen beide mannen. Daarbij is de 23-jarige met verschillende voorwerpen, waaronder een fles, op zijn hoofd geslagen. Hij wist de woning te ontvluchten. De gealarmeerde politie trof de jongeman in de Julianastraat aan met een hoofdwond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft vervolgens de 31-jarige verdachte aangehouden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

HEILIGERLEE De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Kloosterlaan in Heiligerlee een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten kregen een anonieme tip dat er in de woning waarschijnlijk hennep werd gekweekt. In de woning vonden agenten een kwekerij met 1094 hennepplanten en 560 stekjes. De planten, de stekjes en de kweekmaterialen zijn vernietigd. De politie heeft een 57-jarige inwoner van Heiligerlee aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tweede verdachte aangehouden voor overval op maaltijdbezorger

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op een schoolplein in Groningen een 15-jarige jongen aangehouden. De tiener uit Groningen wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een maaltijdbezorger in zijn woonplaats. Die overval vond 16 december plaats in de Noorderdwarsstraat. Een dag na de overval werd al een 16-jarige Groninger aangehouden. De politie heeft de 15-jarige verdachte ingesloten voor verhoor.

Vrachtwagens veel te zwaar beladen

GRONINGEN/EEMSHAVEN - De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 nabij Groningen een vrachtwagen met aanhanger aan de kant gezet. Bij controle bleek de combinatie 23% te zwaar beladen. Op de Kwelderweg in de Eemshaven was een vrachtwagen met aanhanger zelfs 109% te zwaar beladen. In beide gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 4 januari op diverse plaatsen op snelheid.


- Baflo, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 190, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Glimmen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2987, aantal overtredingen: 335, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen:1177, aantal overtredingen 36, hoogste gemeten snelheid 91, maximum toegestane snelheid 70 km per uur.


- Haren, Onnerweg Rijksstraatweg, Kerklaan en Emmalaan:meerdere controles gehouden op het dragen van autogordels; in totaal bijna 1000 voertuigen gecontroleerd; in totaal werden 23 boetes uitgedeeld, waarvan eenmaal voor het handsfree telefoneren.


- Grijpskerk, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen 1342, aantal overtredingen;63, hoogst gemeten snelheid 107 km per uur, toegestane snelheid 80 km per uur.


- Winsum, Onderdendamsterweg:in de vroege ochtenduren werd een controle verlichting gehouden. Van alle fietsers bleken 7 niet voorzien te zijn van de juiste verlichting. Deze fietsers, schoolgaande jeugd, kregen allen een boete voor het niet voeren van verlichting.